Nettredaksjonen

Tyveriet fra den da 84 år gamle damen skjedde i Stjørdal sentrum en ettermiddag i november i fjor. De to guttene var da plassert ved en institusjon i Stjørdal og forklarte i retten at de hadde røyket hasj. Ingen av de to erkjente tyveriet fra kvinnen.

Den eldre kvinnen var ute og gikk med rullator denne ettermiddagen. I rullatoren hadde hun en veske. Denne inneholdt lommebok med 300 kroner i kontanter, betalingskortene hennes, en  Doro mobiltelefon og nøkler til hjemmet.

- Utenfor hennes bolig stanset to gutter, ungdommer, og spurte hva klokka var. Da hun så på klokka, tok av en av ungdommene vesken hennes fra rullatoren. Begge løp bort, heter det i dommen fra tingretten. Det ble temmelig raskt satt igang søk med hundepatrulje, uten at det ledet fram til gjerningspersonene. Sporet endte etterhvert opp på Torgkvartalet.

- Politiet har gjennomgått lokasjonsdata hentet fra den ene ungdommens mobiltelefon, står det i dommen og retten er ikke i tvil om at de to var sammen om vesketyveriet.

- For kvinnen, som altså er 84 år gammel, har tyveriet medført at hun er redd for å gå ut i det offentlige rom. Hun ser seg godt for når hun er ut, og passer på å komme hjem før det er mørkt.

Hennes livskvalitet er på denne måten redusert. Hun er påført et velferdstap, slår retten fast.

De to guttene, som begge altså er 16 år, ble dømt for en lang rekke alvorlige straffbare forhold i tingretten. Begge ble dømt til fengsel i tre år, hvorav ett år er gjort betinget.

Til den 84 år gamle kvinnen må de betale samlet 3 000 kroner i erstatning.