- En gledens dag! Gratulerer med dagen, sa varaordfører Ole Hermod Sandvik da han klippet over snora til gapahuken.

Han understreket at nå var tiden inne for å ta kontrollen over området tilbake.

- Alle som er til stede i dag markerer at brannen var uakseptabel, sa varaordfører Sandvik.

Han roste området for tilgjengeligheten og mulighetene det gir en vid aldersgruppe.

- VI skal bruke ressurser på å bygge nytt og legge til rette for flere aktiviteter i hele Stjørdal.

- Vi er stolte over arbeidet for å få til den nye gapahuken, sier medlem i Monsbergas Venner, Jon Eivind Schefte.

Etter brannen natt til 14. april har bidragene strømmet inn fra bedrifter og privatpersoner. Nå vil hele gruppa vise sin takknemlighet til alle bidragsytere. Det var Lions Club herrer som nok en gang satte opp gapahuken på dugnad under ledelse av Olav Bakken.

Varaordføreren takket alle involverte, deriblant Lions Club, gruppa Monsbergas Venner, og Martin Hallager Aaknes , som satte i gang innsamlingsaksjonen.

- Hvilke råd har dere å gi til folk som bruker gapahuken og selve området?

- Alle i gruppa Monsbergas venner er klare på at forsiktighet med ild bør respekteres. Det er også generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og utmark fra 15. april til 15. september. Bålbrenning som del av tur- og friluftsliv i eller i nærheten av skog og mark, er forbudt uten brannsjefens tillatelse. Per i dag er det innført totalforbud mot åpen ild i Stjørdal, Selbu og Meråker, sier Schefte.

- Vi stiller oss bak brannvesenets regler og ber alle være forsiktige. Vent med grilling og husk at ved brudd på reglene bruker utrykningskjøretøyene mye tid, sier Jan Olav Norberg fra politiet i Værnesregionen.

Med alvor i stemmen takket Leder i Monsbergas venner, Ole Myrbekk, politiet og Røde kors for deltagelsen. Han understreker at brannen ikke var akseptabel, men at denne dagen var en god måte å markere et trygt friområde for fremtiden.

- Denne dagen var et lyspunkt, sier Ole Myrbekk.