Torsdag 9. desember har kommunen satt opp for drop-in vaksinering ved Malvik senter for de som ønsker både første og andre dose, samt oppfriskningsdose. Det melder Malvik kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.

I meldingen opplyser de at vaksineringen vil foregå fra klokken 13.30 til 14.30. Tilbudet gjelder for alle over 12 år som ønsker å benytte seg av tilbudet.

- Tilbudet er både for uvaksinerte og personer som skal ha dose to, tre og oppfriskningsdose. Du må i tillegg ha med gyldig legitimasjon når du skal vaksineres. Det er mulig å bestille time på helsenorge.no i forkant av oppmøte, skriver kommunen i pressemeldingen.

Ettersom det er drop-in er det også mulig å møte opp uten timeavtale, presiserer kommunen. Personer under 16 år må ha med samtykkeskjema.

- Vi håper dette blir godt mottatt for de som ønsker å la seg vaksinere uansett dose, selv om det er på kort varsel, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Prioriteringsrekkefølge

Kommunen minner om at det skal være et intervall på 21 dager mellom dose en og dose to, og at intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen er satt til fem måneder. Intervall mellom influensa- og koronavaksine er satt til sju dager.

Vaksinering med oppfriskningsdosen vil ta utgangspunkt i samme prioriteringsrekkefølge som ved dose en.

- Det vil si at personer som fikk vaksinedose en og to først, er de første som får tilbud om oppfriskningsdosen. Enkelte grupper blir prioritert, og det er i hovedsak ulike grupper av pasienter med alvorlig svekket immunforsvar.

Malvik kommune skriver videre at alle over 18 år skal få tilbud om oppfriskningsdose før påske 2022.

Ny mulighet

Kommunen opplyser videre at de vil publisere informasjon om nye drop-in muligheter fortløpende på kommunens hjemmesider.