Halvveis i sesongen er Stjørdals-Blink overraskende, men fortjent, tabelleder i 2. divisjon. Nå forsvinner keeper Thomas Lia og midtstopper Bjørnar Hove etter bortekampen mot Bryne søndag, og disse skal erstattes. Men den aller viktigste signeringen er en låneforlengelse.

- Vi er innstilt, og vi har også forstått det som at Ranheim er innstilt, på at Mats Lillebo skal bli i Blink ut sesongen, sier sportslig leder Håvard Fuglem. Skatvalsbyggen er suveren toppscorer i 2. divisjon og er den spilleren i landets tre øverste divisjoner som har scoret flest mål. Nå håper alle at 24-åringen blir å se i rød trøye også i andre halvdel av sesongen.

Den fremste signalspilleren

- Det aller viktigste for oss var å forlenge leieavtalen med Ranheim-spillerne. Fredrik Vinje og Sivert Solli har avtale om å spille for oss ut sesongen, Jakob Tromsdal forlenget ut sesongen i forrige uke og nå håper vi at Mats gjør det samme. Han er en enormt viktig spiller for oss, sier Fuglem, og skryter veldig av klubbens toppscorer. Ikke bare fordi han scorer mange mål, men for jobben han gjør og den dedikasjonen han viser.

- Han er glimrende på banen i kamper, men han er minst like god på treningsfeltet og i garderoben. Mats er en signalspiller for oss både på og utenfor banen, sier Håvard Fuglem. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Sportslig leder Håvard Fuglem jobber på høygir med å forsterke Blink-laget i sommer.

Tilbud til Finnsnes-spiller

Men den sportslige lederen har flere baller i lufta. Keeper Thomas Lia skal erstattes, og Blink skal supplere A-stallen med en ny keeper.

- Vi skal hente ny keeper, men samtidig håper vi at vår andrekeeper Daniel Hagen tar opp kampen og griper muligheten. Vi har gitt et tilbud til en ny midtstopper, vi er i dialog med en midtbanespiller og vi har gitt et tilbud til Fredrik Lund, sier Håvard Fuglem. Lund har spilt tre år i Finnsnes i 2. og 3. divisjon og vender nå hjem til Trøndelag. 25-åringen, som spiller høyre back eller høyre kant, har en fortid i Ranheim, Rosenborg og Strindheim, før Finnsnes.

- Leder helt fortjent

At Stjørdals-Blink skulle toppe 2. divisjonstabellen etter halvspilt serie var det få som spådde i april. For Fuglem og resten av støtteapparat og klubb betyr det en litt annen hverdag, men ambisjonene er klare.

- Fotballmessig og sportslig går vi nå selvsagt all-in for opprykk. Ett lag rykker direkte opp og ett lag skal spille kvalifisering. Så er det sånn at Blink nå sportslig er på et annet nivå enn klubben, så vi har en stor jobb å gjøre, sier Fuglem som er tydelig på at det er en meget velfortjent tabelledelse.

- Vi har scoret flest mål, vi har sluppet inn færrest og vi har spilt veldig bra fotball. Så klart det er fortjent, sier Håvard Fuglem, som lover stjørdalingene mye god fotball også etter fotballferien som starter søndag kveld.

- Vi har vært det beste laget i divisjonen så langt i sesongen, og vi kommer til å ha et sterkere lag i høst enn i vår. Så får vi se hvor vi ender når sesongen er over, sier den sportslige lederen.