- Vi brenner veldig for barn, unge og idrett, slik at dette er veldig viktig, sier Olav Petter Wick.

Hvert år møtes styret i Hell motorsportsklubb til dugnad ved Hell MX-park i Lånke. Her legges det ned enorm innsats for at barn, unge og voksne skal ha et sted å dyrke interessen for fart og spenning.

- Vi ønsker at spesielt barn og unge skal få mulighet til å kjøre og delta. Når man ser det miljøet som formes er det veldig belønnende, forklarer Wick, som selv sitter som styremedlem i klubben.

Fikk hjelp av lokale entreprenører

Rundt 17. mai-helgen ble det gjort et større løft for hele parken. Dette mener medlemmene ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten alle de lokale entreprenørene som stilte maskiner og utstyr til deres disposisjon.

- Noen firmaer har stilt med tilkjøring og masse til hopp og bane. Andre har lånt oss hjullaster og gravemaskin, i tillegg til at flere andre har bidratt for at det hele skulle kunne realiseres økonomisk, sier han.

Rune Musum har stått for store deler av arbeidet som er blitt gjort i motocrossparken den siste tiden.

Har spinket og spart

Ifølge Wick har noe av problemet de siste årene vært en kombinasjon av dårlig økonomi og mangel på rett utstyr til vedlikehold av grøfter, fall og hopp i parken.

- Vi har et ønske om å kjøpe en gravemaskin selv, men per nå er det ikke økonomi til det. Vi har spinket og spart i mange år for å klare å handle inn en hjullaster. Det hjalp veldig, men behovet for nyere utstyr er der, forklarer han.

Nå er det rundt 70 medlemmer i motorsportsklubben og i løpet av det siste året har de sett en økning i medlemsforespørsler.

- Mange er nysgjerrige og vi ønsker å få til en økende rekruttering. Det er spesielt mange som ønsker å vite om vi har utleie av sykler. Dette er ikke noe vi har i dag, men som er en investering vi bare må ta, sier leder i Hell motorsportsklubb, Ronny Berge.

- Dette er jo livet

Dugnadsgjengen tilbringer mye tid på banen utenom arbeidet som legges ned, selv har Wick tilbrakt hvert fall ti år i parken.

- Vi er her stort sett hele tiden. Vi har ikke noe liv, eller, dette er jo livet, sier han spøkefullt.

Etter flere 12-timersdager i anlegget ser gjengen nå frem til å kunne åpne for kjøring og trening i løpet av denne uken. Før den tid må massene få tørke og aktivitetslederliste føres opp.

- Det er 17 aktivitetsledere her med godkjent sikkerhetslederkurs, dette er et krav vi er veldig strenge på. Skal noen få lyst til å prøve er det sikkerhetslederne som følger opp og guider de gjennom alt fra innmelding til kjøring, avslutter Wick.