Stjørdals-Blink - Ranheim 1-0 (1-0)

Etter fem strake tap løsnet det endelig for Stjørdals-Blink i lokaloppgjøret mot Ranheim på MUS stadion Sandskogan søndag.

Kampen endte med 1-0 til Blink, som dermed tok tre svært viktige poeng i oppgjøret som ble omtalt som et «bunnoppgjør».

Mats Lillebo sendte Blink i føringen etter straffespark. Foto: Åge Sjølstad

- Vi trengte å få oss en trepoenger og en god opplevelse nå. Vi følger planen til punkt og prikke, og kriger dem i senk. Da er det vanskelig å ta oss. Dette smakte godt, sier målscorer Mats Lillebo til Stjørdals-Nytt like etter kampslutt.

Blink-keeper Emil Ødegaard var svært fornøyd med at laget endelig klarte å holde nullen.

- Dette var ufattelig deilig, og noe vi skal bygge videre på. Å få en trepoenger gjør det mye lettere å komme på trening i morgen. Forhåpentligvis kan vi ta med oss denne gode energien og bruke den til å vinne flere fotballkamper,  sier Ødegaard.

Tidlig straffescoring

Før kampen lovet Blink-trener Tom Dent at publikum skulle få se et helt annet lag på banen enn det man har sett de siste kampene. Og det skulle han få helt rett i.

Blink-sjefen selv måtte imidlertid se kampen fra tv-stua på grunn av sykdom, og dermed var det Bjarne Kristoffersen som ledet rødtrøyene i lokaloppgjøret.

Blink-supportere like før avspark på MUS stadion. Foto: Åge Sjølstad.

Blink viste svært gode tendenser i åpningsminuttene, og la et trykk på gjestene.

Etter syv minutter fikk hjemmelaget straffe, etter at Robin Bjørnholm-Jatta ble felt innenfor 16-meteren. Landslagsspilleren gikk i bakken etter at Blink hadde et frispark som ble slått inn i feltet.

Fra straffemerket var Mats Lillebo sikker som banken, og dermed gikk Blink opp i ledelsen 1-0.

Tamt Ranheim

Stjørdals-Blink forsvarte seg godt i den første omgangen, og Ranheim skapte ikke stort før det var spilt 27 minutter. Da kom Mads Reginiussen til en god avslutning, som Blink-keeper Emil Ødegaard måtte slå til corner.

Ranheim tok litt mer over spillemessig på tampen av omgangen og la et lite trykk på Blink, men Blink-forsvaret ryddet unna det meste.

Dermed var stillingen 1-0 til pause etter en god Blink-omgang.

Sjansefattig

476 tilskuere fikk se en jevn og intens åpning på den andre omgangen, uten at noen av lagene klarte å skape de store sjansene.

Det var for øvrig åpnet for bortesupportere for første gang på MUS stadion i år, og en god del Ranheim-supportere hadde tatt turen til Stjørdal.

Blink fikk et frispark etter en drøy time, som Ask Tjærandsen-Skau fikk slått over muren og på mål, men Ranheim-keeper Magnus Lenes fikk slått ballen ut til corner.

Ranheim skapte svært lite også i den andre omgangen, men tok litt mer over spillemessig de siste 20 minuttene.

Blink fortsatte å forsvare seg formidabelt og hindret gjestene i å skape farlige målsjanser.

Lillebo så rødt

Både Joachim Olufsen og Ask Tjærandsen-Skau kom til hver sine gode skuddmuligheter og var nære scoring da et lite kvarter gjensto, men skuddene gikk henholdsvis utenfor og som keeper-mat.

I det 83. minuttet fikk målscorer Mats Lillebo sitt andre gule kort, og dermed rødt, etter at spissen sparket bort ballen da det ble blåst mot han. Fullstendig unødvendig, og dermed måtte Blink avslutte kampen med ti mann.

Ranheim presset på for utlikningen i sluttminuttene, men det ble for puslete avslutninger og de maktet ikke å få ballen i mål.

Dermed kunne Stjørdals-Blink endelig slippe jubelen løs etter en svært etterlengtet trepoenger.