- Lavtrykket beveger seg etter hvert nordover og vil utover dagen i morgen gi økende vind fra en vestlig retning. Det vil gi etter hvert gi mye nedbør, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

Meteorologene venter den største intensiteten fra i morgen ettermiddag frem til torsdag ettermiddag. Derfor har de valgt å gå ut med et farevarsel for området.

- I løpet av den 24-timersperioden kan det komme opp til 45 mm til kanskje 65 mm nedbør, sier Haga.

Lokale forskjeller

Meteorologen sier det er vanskelig å si nøyaktig hvor lavtrykket vil treffe hardest og at det kan bli lokale variasjoner. Man kan vente 30-40 mm nedbør de fleste steder, mens noen områder vil få enda mer.

- Områdene sørøst og sør for Trondheimsfjorden kan få de høyeste verdiene, men utviklingen av dette er usikkert. Det er særlig grensetraktene til Sverige som er mest utsatt for lavtrykket, da det er nærmest. Stjørdal ligger i grensesonen for hvor man muligens ikke får så mye og der man får aller mest nedbør, sier Haga.

Som følge av lavtrykket vil det også bli kaldere i området. Den nordvestlige vinden bringer med seg kjølige luftmasser som vil føre til lave temperaturer.

- I morgen kan det tidlig på dagen komme opp på 11-12 grader, men det ser ut til at det blir en kjølig dag utover ettermiddag og kveld, samt torsdag og fredag, sier meteorologen.

Bedre vær til helga

Til helga melder Haga bedre vær da lavtrykket beveger seg nordover, noe som vil merkes best på søndag.

- Et høytrykk bygger seg over kjølvannet av lavtrykket over den sørlige delen av landet, inkludert Trøndelag. Det fører til at det blir lettere vær utover lørdag, og som sagt på søndagen blir det en god del sol og stigende temperaturer igjen. Da kan det komme opp til 13-14 varmegrader på det beste, sier meteorologen.