Nettredaksjonen

Av Arne Brunes

Åsenvøgga ble etablert i 1994, og siden 2002 har de hatt tilhold på Åsen stasjon. En trofast gjeng holder åpent hver dag fra klokken 10.00 til 14.00 fra mandag til lørdag. Før jul plusser de på med de to første søndagene. Antall medlemmer har variert og teller i dag 13 kvinner og fire menn. Butikken driftes på dugnad etter oppsatte vaktlister.

Annbjørg Ingebrigtsen (t.v.) og Kari Vedul tilbyr et rikholdig utvalg av husflidsprodukter i jernbanebygningen i Åsen.

Stort utvalg

I butikken finnes det mye som kan friste. Veldig iøynefallende er de flotte strikkeproduktene som pryder veggene. Lugger, votter og gensere er varer som egner seg godt under juletreet. De har også juleløpere, brikker, og forskjellig som passer til denne årstiden. Julebakst tilbys naturligvis med julekaker, lefser, smultringer, og det er mulig å sikre seg hjemmebakt flatbrød til julemiddagen.

En av dem som har tatt turen hit denne dagen er Lise Hellem, som har sikret seg en fuglekasse.

- Denne er det Joralf Lyngen som har laget, sier hun fornøyd.

Lise Hellem sikret seg en fuglekasse som hun var veldig fornøyd med.

Økende strikkeinteresse

Åsenvøgga kan vel benevnes som et husflidslag. De har et styre, og alt er på stell. Bane Nor eier bygningen og alt går ryddig for seg. Denne dagen er det Annbjørg Ingebrigtsen som styrer butikken.

- Det kommer jevnt med kunder og vi ser en god økning i salget av garn. Strikkekaffe holder vi av og til, og da gir vi rabatt på garnkjøp. Nå ser det ut til at ungdommen har gjenopptatt strikking som en syssel, forteller Annbjørg, som har vært med nesten hele veien og startet i 1996.

Garn i mange kvaliteter går jevnt unna siden interessen for å strikke er økende forteller Annbjørg Ingebrigtsen.

- Her er det veldig sosialt og det hender ofte at noen stikker innom bare for en prat. Vi holder på hele året, og kunne tenkt oss noen flere turister som kom innom, sier Kari Vedul, nestsjef på Åsenvøgga.