Nettredaksjonen

Fasinert av området.

Vi møter Bjørg i bygningen på Midtsandtangen som heter «ly og le», men som hverken gir særlig ly eller le for den kalde oktober-vinden med regnskurer i kastene.

- Området her, med bygningene og nærheten til fjorden fasinerer meg. Så det var en av faktorene som utløste ideen om en kunstfestival her. Det, men også at jeg har lyst til å stille ut og vise fram mine arbeider og gi innbyggerne i kommunen en opplevelse. En opplevelse av et kunstgalleri også her i Malvik, for det savner vi, sier Bjørg Eigard.

- Lars Hamran som driver snekkerverksted her, har vært behjelpelig med å stille deler av sine lokaler til disposisjon.  Der skapes et stilt og rolig rom uten skrik og skrål. Bildende kunst er stille, bildene snakker ikke med lyd og galleriet gir bildene rom for det de er. På bildene sine premisser, forteller hun.

- Så når gjør man så dette? Bjørg både stiller og svarer på spørsmålet selv.

- Jeg landet på november og ønsker og gjøre den måneden til noe annet enn trist og grå. Ordet refleks kommer av refleksjon, og skal man ha refleks må det være lys. Og med ulike kunstneriske uttrykk bringes lyset inn i det mørke og triste.

Kunst ute og inne.

Bjørg Eigard tar i bruk flere områder på Midtsandtangen den første uka i november til spennende kunstprosjekt, ute og inne.

Lørdag starter med åpen salgsutstilling i Verkstedbygget hele dagen, mens det i «Ly og Le» vil være skapende aktiviteter for store og små uansett vær.

- På ettermiddagen, klokka 17, vil den offisielle åpningen være og da skal årets gjesteutstiller presenteres.

- I år er det Alvin Jensvold som er gjesteutstiller. Han bor i Gratangen, men er fra Målselv og er en anerkjent kunstner, maler, grafiker og designer. Jensvold har hatt over 30 separatutstillinger, arbeidene hans er innkjøpt av blant andre Norsk kulturråd, Statoil og Forsvarsmuseet.

Han har utformet logoer til mer enn 50 bedrifter og offentlige institusjoner, og har i tillegg hatt oppdrag med utsmykking av offentlige bygninger, illustrert bøker, laget multimedia-produksjoner og plakatkunst, forteller Bjørg.

I tillegg til presentasjonen av gjesteutstiller Alvin Jensvold, blir det musikalske innslag av Karoline Barbøl og flammeslukeroppvisning ved Ole Romsdal

Trådgrafikk.

Selv stiller hun ut egne bilder hun kaller trådgrafikk.

- Det er en type frihåndstegning med symaskin, om jeg kan si det slik, sier hun.

- Det blir tegning med tråd på ulike materialer, ikke bare tekstil, men plast, papir, stål og andre ting. Grafikk er jo spor, og sytråden setter spor, sier den aktive kunstneren, som gleder seg til en hel uke med kunst og kultur på Midtsandtangen.

- Jeg liker å ta i et tak og det er fint med mye og gjøre. Med flere gode medhjelpere så blir dette ei spennende uke både for meg, men ikke minst for de som tar turen innom.

Ord, bilder og mat.

Dagen etter åpningen inviteres det til konsert i Verkstedbygget. «Song i mjuke strenger» er tittelen og flere spennende aktører deltar.

- Song i mjuke strenger er navnet på en bok av forfatteren Arne Lyngås, som gjestekunstner Alvin Jensvold har illustrert. I tillegg til Jensvolds bilder og ord, deltar Haugtussa med diktlesing, Randi Perreau, med sang sammen med Bjørnar Berget, Tor Olav Grøtte, Jan Steinar Pedersen og Per Arne Naust, som står for musikken, forteller Bjørg.

Onsdag er det klart for «Ord, bilder & mat» en interessant kveld med overraskelser, utstilling med Alvin Jensvold og Bjørg Eigard, det blir en interaktiv omvisning i utstillingen, servering og foredrag med tittelen: «Kunst er å gjøre noe spesielt»

Festivalen «Lys og refleks i november» avsluttes søndag 8.november med formiddagskonsert i Verkstedbygget på Midtsandtangen som har fått navnet «Mørke og Lys» som er en varmende formiddagskonsert med Mette Kleive på trekkspill og Tom Georg Rødland på gitar.