Jeg blir varmt tatt i mot av Lene Støkkan og Camilla Eidem når jeg kommer inn døren på Hud & Fotklinikken på Saksviktunet. Her tror jeg alle blir tatt varmt i mot, for Lene og Camilla stråler om kapp med vårsola når jeg kommer inn. Det dufter godt blant kroppsprodukter og julepynten som allerede har kommet opp. Jeg får tilbud om kaffe og Mozell, og takker ja til et glass Mozell. Hud & Fotklinikken fyller fem år i disse dager, nærmere bestemt den 27. november sier Lene, som driver klinikken. De er to ansatte, Lene jobber full tid og Camilla jobber i femti prosent stilling. I tillegg leier de inn Gry Haugen to dager i uken som gjør negler. Vi har også tilknyttet oss en dyktig permanent makeup artist Lene Tessem fra Trondheim.

Lene er født og oppvokst her på Saksvik. Møtte Jan Erling Holberg, musiker og dokumentarklar med filmen «Street of Dreams», for over tjue år siden, og sammen har de to barn. Lene og Jan bor nå bare to hus unna barndomshjemmet til Lene, hvor hennes foreldre bor. De har bodd sammen i Saksvik siden 1995. Den 16. november var det premiere på dokumentaren om samboeren, Jan Holberg, «Street of Dreams», med rundt 200 personer på Trudvang, Eide, i Hemne kommune. Glad for at jeg ikke viste at jeg hadde så stor rolle i filmen, det var jo morsomt etterpå. De var jo inne på Hud & Fotklinikken og filmet også. Jeg vendte meg ikke helt til at det skulle være et filmteam rundt oss omentrent til en vær tid. En ære og få lov til å være med på noe slikt. Barna syntes det var stor stas med filmfolkene som nesten ble en del av familien i et år. De skjønte ikke helt hvorfor det var så mange folk som kom for å se på oss når vi skulle se filmen forrige fredag sier Lene.

Lene har tatt utdannelsen i England på International School of Beauty. Gikk på fotterrapien i Steinkjer, og er dermed offentlig godkjent fotterapeut. Lena presiserer at det er stor forskjell på fotterapeut og fotpleier. Som fotterapeut kan hun bruke skalpell og fjerne blant annet liktorn, inngrodde negler med mer.

Camilla som kommer fra Trondheim har jobbet på hud & fotklinikken i snart et år. Hun har tatt hudpleie utdannelsen gjennom voksenopplæringen i Steinkjer i løpet av to år. Hun har omskolert seg fra å være butikkselger til å bli hudpleier.  Var også her i praksis samtidig med skolen, så til sammen har hun vært ved Hud & Fotklinikken i ca. to og et halvt år. Camilla har alltid vært interessert i hudpleie og sminke, og det å ta vare på huden og seg selv. Det er flott og komme i kontakt med mennesker, og det var en viktig vei for meg og gå. Det er flott å få lov til å veilede kundene til å ta de rette valgene i forhold til det å ta vare på kroppen sin sier Camilla.

Det kommer kunder fra rundt om Malvik og Trondheim. En del av de gamle kundene fra Lene jobbet i Trondheim i ti år, har også funnet veien ut hit. Det tyder på at de er godt fornøyd med det hun har å tilby på klinikken sin. Lene har bare vært i denne bransjen, og fikk tidlig interesse for å holde på med hudpleie. Allerede som fjortenåring hadde hun bestemt seg for hva hun ville holde på med, i og med at hun selv var plaget med hudsykdommen apne. De har en del menn som kunder, og da er det mest massasje og fotterapi, men også en del unge menn som tar hudterapi. Har en del fotballføtter innom til behandling her også sier Lene.

I forbindelse med femårsjubileet får vi besøk av Babor damer her i dag, og alle kundene som kommer innom blir med i trekningen av noen flotte premier som vi har. Babor er en av våre leverandører som vi representerer her på klinikken, med produkter som er plantebasert. Det er en hudpleieserie som har over femti år i bransjen. Babor holder til i Aachen vest i Tyskland nær grensen til Belgia og Nederland. Lene forteller at hun har vært på besøk hos Babor på fabrikken, men vi fikk ikke komme helt inn til det aller helligste. Vi selger også medisinske produkter som Elexir som er medisinsk hudpleie, og i tillegg har vi tilknyttet oss lege og sykepleier som kommer å utføre behandlinger med Restylane og Botox. Elexir pensles på huden og det inneholder en del aktive ingredienser som A vitamin og Retinol som har dokumenterte virkninger på aldring, pigmentering og hudfornyelse blant annet. Vi ser veldig gode resultater med behandlingene av solbrent hud og akne, som er en betennelses sykdom i huden. Videre forteller Lene at de i tillegg til fotterapi også holder på med figurforming, lymfedrenasje, manikyr, massasje, kroppsskrubb, spray tan og mye mer. Det meste for kroppen med andre ord. I kveld skal vi ha makeup kurs, sier Lena. Vi pleier å ha makeup kurs et par ganger i året.

Her er det store muligheter for å få full behandling på det meste av kroppen. Så sett av tid til litt velbehag eller dra innom å få en fotbehandling etter en slitsom julehandel. Er du tom for ideer kan et gavekort under juletreet være en ide til noen du er glad i. Uansett, ta vare på kroppen din, du har bare en.