– Vi er veldig fornøyde med helgen, sier Mona Stokke, vaksinekoordinator i Stjørdal kommune.

Satte 2000 vaksinedoser

Regjeringens krav er at det skal gis tilbud om oppfriskningsdose til alle over 45 år innen 16. januar, og det skal vi gjøre så fremt intervallet på 20 uker er innenfor. Før helgen hadde rundt 65 prosent av de over 45 år fått den tredje vaksinedosen.

– De fleste som kom nå i helgen var i den aldersgruppen, i tillegg til enkelte ansatte i skole og personer i risikogrupper, forklarer Stokke.

Før helgen hadde de satt opp 2.200 vaksinetimer. Ifølge Stokke ble det satt 2000 vaksinedoser i Stjørdalshallen.

– Det var flere som ikke fikk til å komme på grunn av smitte og været. Alt i alt er vi veldig fornøyde med hvor mange doser som er satt, sier hun videre.

Klar for ny runde

Sist gang det ble holdt massevaksinering fant det sted i Hegrashallen. Etter å ha jobbet med koronavaksinasjon i et år, har teamet opparbeidet seg god erfaring.

Vi synes det fungerer, og det er en fin flyt i det hele. Vi har god erfaring i forhold til tempo. I helgen jobbet vi fra klokken 08.00 til 20.00 på kvelden. Det blir noen timer, men her har vi godt pågangsmot, presiserer Stokke.

Nå gjør de seg klar for nok en runde, denne gang for de over 18 år som har oppnådd intervall på over 20 uker. Massevaksineringen vil holde sted i Stjørdalshallen den 29. og 30. januar.

– Her er målet å få vaksinert over 3000 personer. Det tror jeg vi skal klare, vi får mye hjelp både fra Sanitetskvinnene, men også Frivilligsentralen nå i helgen. Det er mange som bistår for at vi skal klare dette, forklarer hun videre.