Det er flere år siden første etappe av den nye Øyanvegen som går langs det nye næringsområdet, som huser blant annet Obs Bygg, ble ferdigstilt.

På grunn av at kommunen tidligere ikke har lykkes med å komme til enighet med grunneieren, har arbeidet med veien siden den gang stått stille. Nå er endelig fortsettelsen av arbeidet like rundt hjørnet.

- I starten av uke tre vil dette arbeidet bli tatt opp igjen, og ferdigstilles en gang i løpet av forsommeren, opplyser Morten Island ved enhet veg, park og idrett i Stjørdal kommune.

Nøyaktig dato for ferdigstilt asfaltert vei er enda ikke fastsatt, da det kan følge med en del uforutsette hendelser i arbeidet ved slike anlegg.

Det er entreprenøren Brødrene Halle som skal utfører arbeidet.

Må stenge veier

Arbeidet er det Stjørdal kommune som står for på oppdrag av Trøndelag fylke. Det betyr at den nye Øyanvegen vil bli klassifisert som fylkesveg.

I forbindelse med arbeidet vil flere veier i området stenges i perioder.

- Hognesaunvegen stenges for gjennomkjøring ved krysset Kirkevegen i første fase, da det vil bli en del massetransport som krysser vegen, i tillegg til at gammel vei skal fjernes og bygges om, forteller Island.

Skissen viser første fase av arbeidet med veien, der Hognesaunvegen stenger for gjennomkjøring. Foto: Stjørdal kommune

Det vil bli opprettet en interimsveg som skal lede myke trafikanter forbi anlegget mens arbeidet pågår.

- Når sammenkoblingen med Kirkevegen øst mot Værnes kirke skal skje senere utpå våren, vil vi bestrebe oss på å åpne Hognesaunvegen for midlertidig gjennomkjøring i en periode. Men det betyr også at vi må stenge Kirkevegen, forteller Island.

Omkjøringsmuligheter

- Midlertidig åpning av Hognesaunvegen gir også kortere omkjøring til husstander i området, og krever mindre skilting for omkjøring og varsler om stengt veg, opplyser Island.

Når Hognesaunevegen stenger vil det bli skiltet omkjøring via Jossiavegen.

- Men vi ønsker jo også at en del trafikk går via E14 og inn i Hognesaunvegen fra øst, dette for å avlaste de mindre veiene, sier han.

Under asfaltering og siste innspurt av arbeidet, vil begge veiene bli stengt i en kortere periode.