- Den oppleves som en mindre og lettere traktor enn den faktisk er, og den er også svært stillegående og komfortabel.

Det sier Per Ivar Holm. Fredag fikk han muligheten til å prøvekjøre en av nykommerne til traktorprodusenten John Deere, 6R185.

- Den er mer oversiktlig en tidligere, der er en fin sak som jeg tror kommer til å bli populær, sier han.

Etterspurt

Det var ved Felleskjøpet avdeling Stjørdal begivenheten utspilte seg, og publikum fikk mulighet til å prøvekjøre de nye John Deere-nyhetene 6R150 og 6R185.

Modellene har vært på en karavane rundt omkring i Europa, og har i den seneste uken vært på en norgesturné som begynte i Stavanger og avrundes i Steinkjer. Fredag hadde de altså funnet seg til rette i Stjørdal.

- Det som har vært mest etterspurt blant norske forbrukere er en mer kompakt traktor med samme effekt. Det er nettopp den egenskapen du får med de nye modellene, forteller produktsjef Tore Glærum.

Med seg på norgesturneen har de med seg flere aktører og samarbeidspartnere, inkludert tre tyskere fra fabrikken i Tyskland som bisto med å svare på spørsmål.

Måler oppmøte i pølse og burgere

Glærum forteller at i løpet av runden i Norge så har besøkstallet ligget på rundt en 70-80 stykker, og det har ikke vært særlig dårligere i Stjørdal.

Hvor mange besøkende som er innom måles i pølser og burger, og i Stjørdal er det Olav Fossen og Marte Moslet som er de matansvarlige.

- Det har vært veldig mye trivelig folk, selv om det har vært litt skiftende vær. Det har allerede gått med halvannen eske, så det er ikke langt unna 150 burgere, forteller de.

Her kan du se bildeserie fra traktorkaravanen: