Nettredaksjonen

For de yngste ved Stjørdal kino

Fredag 24. oktober kl 17:00 vil det bli gratis kinoforestilling for de yngste. Filmen er Gubben og Katten, masekråker og bestevenner, og den vil vare 1,5 time.

På kinoen vil FN filuren komme på besøk. FN-filuren har en egen nettside med lenker til spill og informasjon om FN og om barns rettigheter.

Kveldsarrangement

kl 18:00, samme dag, er det feiring på biblioteket. Dette er 18. gangen at biblioteket er arena for dette arrangementet, og siste gangen på dette stedet i Kjøpmannsgata.

Tor Arne Alseth er årets konferansier. Han arbeider i FN-sambandet Trøndelag med sete i Trondheim. Hans arbeidsfelt er informasjon om FN, rettet mot skoler, høgskoler og organisasjoner.

Program

Årets FN-dag har fått tittel: ”En solidaritetarbeiders vitneskildring fra Palestina.”

Hovedtaler er Vilde Aarethun. 23 åringen er student ved NTNU. Sammen med sin mor, har hun, fra hun var 6 år, vært i Palestina og palestinske flyktningeleir i Libanon hvert år.

Gjennom disse besøkene har hun hele livet hatt et brennende engasjement for det palestinske folks sak. Vilde Aarethun har bl.a. jobbet som frivillig ved Røde Halvmånes psykisk helse-avdeling og som solidaritetsarbeider i en flyktningeleir i Libanon.

Det vil bli anledning til å høre Kari Skjønberg i organisasjonen Redd Barna vil fortelle om deres arbeid.

Fin musikk vil det være fra 2 elever ved musikklinjen Ole Vig videregående og to menn fra Syria som er tilsluttet kulturverkstedet Lokstallen.

Som et fast innslag under FN-dagen vil det også i år bli mulighet til å smake på mat fra forskjellige land.

Her er det mulighet til å få en forandring på ”fredagskosen”. For 50 kroner kan du få smake på mat fra bl.a. Syria, Libanon, Somalia, Eritrea, Burma og Thailand