[embed]http://www.youtube.com/watch?v=LuDN2bCIyus[/embed]

I forrige uke ble det klart at den tidligere VM-vinneren i Formel 1, Jacques Villeneuve, stiller i årets rallycross-VM. Nå er det også bekreftet at den amerikanske superstjernen Ken Block kjører minimum tre av de tolv VM-rundene. Den første av disse er på Lånkebanen 14. og 15. juni, skriver www.rallycrossrx.com.

Superstjerne

Block er en megahit på ; Youtube, og har en stor fanskare verden over. De mest populære videoklippene av Block har over 20 millioner visninger på nett – i løpet av den første uka etter publisering.

X-Games sølv

Ken Block startet bilførerkarrieren i 2005, og allerede første året ble han kåret til årets nykommer i Rally America Championship. Siden den gang har suksessen vært stor, blant annet med flere medaljer fra X-Games, senest et X-Games-sølv i 2012.

Ford Fiesta

Ken Block, som også er verdenskjent for å være grunnleggeren av DC Shoes, etablerte i 2010 Monster World Rally Team. For to år siden ble teamet omdøpt til Hoonigan Racion Division. Ken Block kommer til å kjøre en Ford Fiesta p&ar ing; Lånkebanen. Foreløpig er han klar for tre VM-runder. Den andre for hans del er Frankrike i september, før Block også stiller til start i Tyrkia i oktober.

Stjerner i fleng

Med Blocks VM-deltakelse blir antallet superstjerner bare større og større i årets rallycrossirkus på Lånkebanen.

-          Det er kult å få en slik internasjonal utøver som Ken Block til VM-runden i Norge. Block er verdens største motorsportsentertainer og er motorsportens svar på Messi og Pele. Han er en skikkelig showman, og en god sjåfør, sier Andreas Bakkerud.

Denne nyheten kommer bare få dager etter at Jacques Villeneuve ble presentert som VM-fører. Kanadiske Villeneuve ble verdensmester i Formel 1 i 1997 og står med elleve enkeltseire i Formel 1-karrieren. Jacques Villeneuve ble verdensmester for Williams-Renault. I årets rallycross-VM kommer han til å sitte i førersetet på en Peugeot 208.

Bergenseren Bakkerud ble beste nordmann i EM rallycross i fjor med en 4. plass. Nå ser han fram til årets sesong.

- Jeg håper virkelig det norske folk setter av helga 14. og 15. juni og kommer til Lånkebanen for å oppleve flere av verdens største motorsportsutøvere. Jeg er klar for å gi dem alle kamp om seieren, sier Andreas Bakkerud.