Stjørdals-Blink-rytteren kom i mål som nummer 56 av 116 startende på juniorkvinnenes fellesstart, noe hun er godt fornøyd med.

- Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Dette er VM, og konkurransen er knallhard. Midt på treet blant verdens beste må jeg si meg fornøyd med i debuten, sier Rånes Bye til Stjørdals-Nytt.

Flere veltet

Skatvalsjenta startet et godt stykke bak i feltet og måtte jobbe seg oppover, og hun ble liggende i gruppa bak hovedfeltet.

- Det skjedde en del velt underveis ettersom dette var en teknisk krevende løype, og det gjorde at man stoppet litt opp. Jeg følte meg som en av de sterkeste i den gruppa jeg lå i, og jeg er spesielt fornøyd med at jeg klarte å kjøre teknisk godt i svingene, og at jeg hadde bra trøkk i beina, sier hun.

- Rå opplevelse

Rånes Bye forteller at hun ikke hadde lagt noen forventninger før mesterskapet, ettersom hun nesten ikke har konkurrert utenfor Norges grenser tidligere. Derfor var det vanskelig å vite hvor nivået lå.

- Jeg fikk med meg masse erfaring som jeg tar med meg videre. Det var en utrolig kul opplevelse og skikkelig god stemning. Belgia er jo en sykkelnasjon, og det var helt rått å oppleve stemningen der, sier hun.

Skal trene godt i vinter

16-åringen er nå ferdig med sin første sesong som junior, og ser allerede frem til neste sesong.

- Nå skal jeg legge et godt treningsgrunnlag i vinter og forberede meg til en ny sesong. Jeg har foreløpig ikke satt meg noen nye mål, men jeg satser selvfølgelig på å delta i junior-VM også neste år. Først ser jeg frem til noen ritt på vårparten, sier hun.