Stjørdals-Blink (2-0) Grorud til pause.

Blink startet kampen med høyt press, og fikk corner før to minutter var spilt. Dette resulterte i at Mats Lillebo fikk avsluttet fra kort hold, mens Grorud fikk avverget mer eller mindre på streken.

Grorud overtok etterhvert banespillet, uten at de kom til gode avslutningsmuligheter. Det første kvarteret ble derfor mye som Blinks hovedtrener Tom Dent antydet før kampen. Grorud hadde ballen mest, og Blink ventet tålmodig og hindret Grorud i å komme i nærheten av målet.

Hjemmelaget overtok banespillet

Etter 17 minutter kom Lasse Brandsdal seg fri på høyre siden og fikk avgårde en blanding av skudd og innlegg. Sondre Stokke jaget på bakre stolpe, men hadde noen skonummer for lite til å få styrt ballen i mål. Dette innledet en god periode for Blink, men verken Brandsdal, Sondre Stokke eller Vegar Fiske fikk rent treff på forsøkene sine.

Etter 21 minutter fikk Blink frispark rett utenfor sekstenmeteren. Stokke satte frisparket rett i muren, og ble stoppet da han forsøkte å få kontroll over returen.

Etter 32 minutter fikk Blink en kjempekontring, og Sondre Stokke kom alene med keeper Østigaard. Han løftet ballen forbi keeper, men dessverre få centimeter på feil side av stolpen.

To straffespark til Blink

Noen minutter senere ble Ask Tjærdandsen-Skau lagt i bakken, og en godt plassert dommer Ekeli Valen var ikke i tvil om at dette var straffe. Mats Lillebo var sikker fra 11-meteren, og banket ballen til høyre for keeper.

Lagene så ut ti å gå til pause med stillingen 1-0, men Stjørdals-Blink tok seg inn og rett før pause banket Mats Lillebo ballen til høyre for keeper, dermed doblet Blink ledelsen.

Før kampen

Stjørdals-Blink tar i kveld imot Grorud, som med tre seire, tre uavgjorte kamper og tre tap ligger på åttende plass i OBOS-ligaen.

Begge lagene hadde sin forrige kamp på fredag, så de har knapt rukket å restituere seg etter den. Grorud slo Sandnes Ulf 1-0 på hjemmebane etter en tidlig scoring på straffespark. Stjørdals-Blink tapte bortekampen mot Bryne 1-0, og ligger dermed helt nederst på tabellen.

Trener Tom Dent tar likevel med seg mye positivt fra bortekampen.

- Vi var litt uheldige i starten av andreomgangen, og slapp inn et unødvendig mål. De foregående tre kampene har vi sluppet inn totalt 11 mål, denne gangen ble det bare ett på bortebane. Det er absolutt en positiv utvikling, forklarte hovedtreneren.

Dent forteller at Grorud er et ballbesittende lag bestående av unge spillere som er sultne. De har gode offensive spillere og spiller en tålmodig angrepsfotball, der de prøver å bryte ned motstanderen. De baserer sitt defensive spill på å gjøre det vanskelig for motstanderne, og de dekker rommene godt, spesielt på kantene. Han mener Blink vil få en tøff kamp men det skal være overkommelig å hamle opp med laget fra Oslo Øst.

- Vi har fått på plass et godt defensivt fundament som vil kunne motstå press. Vi spiller med mye energi, god intensitet og god balanse. Det gir et godt grunnlag for å skape større trusler, uten at det skal gå ut over balansen vår. Vi ønsker å fortsette med det vi har gjort, og helst justere det opp et par hakk.

Gjør tre forandringer

Til Stjørdals-Nytt forteller Dent at de har en del skadde spillere. Joachim Olufsen sliter med en skulder, Håvard Lorentsen er ikke spilleklar etter hjernerystelsen som har holdt ham ute av spill de siste kampene, Karl Martin Rolstad plages med et kne og Sander Halgunset har lyskeproblemer. Det var usikkerhet knyttet til Runar Hauges kne, men etter en test i dag ble det avgjort at han står over.