Nettredaksjonen

- Vi har is i magen også i denne krisen, og hjelper folk og bedrifter så godt vi kan gjennom denne krevende tiden. I tillegg ønsker vi nå å gjøre en ekstra innsats for å gjenopplive lokalsamfunnene i Midt-Norge. Derfor setter vi av 100 millioner kroner fra fjorårets overskudd til frivilligheten. Når samfunnet som er vår største eier står overfor en krise, er det viktigere enn noen gang at vi stiller opp for de som rammes, sier regionbanksjef Lill Bente Mæhla Totland i Sparebank1 SMN.

Søk om støtte

I første omgang oppfordrer banken lag og foreninger til å søke om økonomisk støtte. Banken ønsker både å støtte tiltak som bidrar til å spre hjertevarme gjennom krisen, og aktiviteter som kommer lokalsamfunnet til gode når vi er tilbake til hverdagen. Innen kort tid vil det også bli lansert et nytt utviklingsstipend for frilansere, gründere og andre som vil utvikle en kunstnerisk, kreativ eller forretningsmessig idé.

- I tillegg inviterer Sparebank1 SMN folk i Midt-Norge til å komme med forslag til hva pengene bør brukes til. Hva er det viktigste banken kan gjøre for å hjelpe lokalsamfunnene i Midt-Norge? Er det støtte til frivillige lag og foreninger, møteplasser for gründere eller tilrettelegging for ny vekst og utvikling, undrer Mæhla Totland.

Det er mulig å søke støtte og gi ditt innspill her!

Gjennom våren ønsker Sparebank1 SMN også å bidra til kulturopplevelser i hele regionen. Blant annet vil banken utfordre artister til å være med på dugnaden og lyse opp hverdagen til folk som i disse dager må holde seg der de bor. Ved å oppsøke sameier, borettslag og institusjoner kan folk få med seg musikken uten å bryte reglene fra myndighetene.