- Vi i Stjørdal Venstre har tatt et bevisst valg om å ikke invitere sentrale politikere til vår lokale valgkamp. Det sier Leif Eggen, som er Venstres toppkandidat i Stjørdal. Han er tydelig på at han ikke tror at folk i Stjørdals-regionen er aller mest opptatt av de sakene som de sentrale politikerne debatterer i riksmediene.

- Vi må huske at rollen som lokalpolitiker er å lytte til innbyggerne og hjelpe deres stemme til å bli hørt oppover. Vi er deres ombudsmenn og – kvinner; - det er innbyggerne som er våre sjefer, sier Eggen.

Han poengterer at han er opptatt av samspillet mellom velgere og politikere, og at Venstre også bruker innbyggernes innspill når de skal meisle ut sitt lokale partiprogram.

- Det er i møter mellom velgere og lokalpolitikere energien ligger i et lokalvalg, mener Eggen, som er høflig avvisende til sentrale Venstre-topper som ønsker å besøke Stjørdal.

- Om det tilfeldigvis kommer noen blir de møtt med trøndersk høflighet og får en kopp kaffe, men noe show blir det ikke. Hvert fjerde år er det lokale kandidater i Stjørdal i alle partier sin tur til å skinne, mener Eggen, som adresserer sitt engasjement til innbyggerne.

- Jeg er ikke med i politikken for Trine (Skei Grande, journ.anm) sin del, jeg er med for stjørdalingene. Jeg skal kjempe deres sak i kommunen, og inn mot fylket og Stortinget. I bunn og grunn er det folket som er sjefen til alle politikere, - det er det viktig å huske, sier Leif Eggen.