Gapahuken som ble påtent og brant ned i Monsberga var en gave fra Lions-klubben. Nå vil de bygge ny gapahuk i friluftsområdet.

- Olav Bakken og resten av Lions-karene står og sparker i grusen og venter på å komme i gang. Det er utrolig bra, sier Ole Myrbekk. Ildsjelen i Monsbergas Venner er full av rosende ord i sin omtale av Lions herreklubb i Stjørdal. Nå har de meldt at de vil bygge en ny gapahuk.

- Ny gapahuk skal på plass. Det nytter ikke å gi opp er den klare beskjeden vi har fått fra Lions, sier Myrbekk.

Monsberga-generalen og hans medspiller Jon Eivind Schefte er nesten stumme av glede for initiativet fra Lions. Ryktene sier at materialer er bestilt og Lions har lovt at de skal bygge gapahuken gratis.

- Når kan ny gapahuk være på plass i Monsberga?

- Det kan ikke jeg love ut på vegne av snekkerne i Lions, men skjer det like raskt som for ett år siden vil det bli utrolig raskt. Det skal ikke forundre meg om det står en ny gapahuk ferdig i Monsberga om en drøy måneds tid, sier Myrbekk, uten at han ønsker å legge noe press på byggerne.

Myrbekk skryter av mange som bryr seg, og av kommunens bygartner Elin Aune, som har en veldig positiv innstilling. Så er han selvfølgelig irritert på den eller de som eventuelt satte fyr på gapahuken.

- Vi håper selvsagt at politiet løser saken. Ikke for å straffe vedkommende hardt, men for at gjerningspersonen(e) kan få hjelp til å komme på riktig vei i samfunnet, sier Ole Myrbekk.