I ettermiddag smeller det, og Blink-trener Are Tronseth lover at Stjørdals-Blink Fotball er godt forberedt til comeback-sesongen i fotballens andre divisjon. Han gleder seg til sesongstart lørdag hjemme mot Hødd.

- Nå har vi muligheten til å se opptak av kampene som andre lag har spilt. Derfor har vi sett på Hødd og studert laget. Vi er godt forberedt når vi møter en så sterk motstander med høye ambisjoner for kommende sesong. Men hjemme på Nye Blinkbanen er målsettingen alltid klar: Seier! Det sier Stjørdals-Blink-trener Are Tronseth.

Bedre utholdenhet

- Hvordan er årets 2. divisjon?

- Mange av våre motstandere har solid erfaring fra OBOS-ligaen. Dermed er de vant til å spille på et høyere nivå enn oss. I vinter prioriterte vi bistand fra Spenst som deltok på minst ei økt i uka både i januar, februar og litt inn i mars. Da ville vi styrke utholdenheten. Her fikk spillerne testet sine grenser og flyttet dem enda litt lenger. Dette er en helt bevisst satsing for å være best mulig forberedt inn mot spennende avslutninger på kamper. For dem kan det bli mange av. Stjørdals-Blink spilte i 2. divisjon både i 2015 og 2016. Etter en tur nedom 3. divisjon i fjor er vi tilbake igjen. Men det er en stor forskjell på nivået som er blitt vesentlig høyere.

Blant de 60 beste

Siste gang var det fire avdelinger i 2. divisjon med totalt 56 lag. Men nå er det spisset. Fra og med i fjor er det kun to avdelinger med 28 lag i alt. Det betyr skjerpet konkurranse. Årets 2. divisjon kan nesten sammenlignes med tidligere 1. divisjon som hadde to avdelinger.

- Nå er vi blant de 60 høyest rangerte fotballklubbene i landet. I 3. divisjon er nivået litt mer ujevnt, men i år vil vi møte hard motstand i hvert eneste oppgjør. Stjørdals-Blink Fotball må være forberedt på å kjempe om poengene helt til dommeren blåser i fløyta. Vi skal kjempe til siste sekund, lover trener Tronseth.

Sterkere tropp

- Hvordan er spillertroppen?

- Vi har fått noen forsterkninger i løpet av vinteren. Det betyr at laget er styrket på alle nivå, men det trenger vi også for å kunne hevde oss i 2. divisjon. Så langt har vi ikke definert noen klar målsetting, men det skal vi gjøre inn mot lørdagens sesongåpning. Likevel er ambisjonen at vi skal spille på samme nivå neste sesong. Så får vi se hvor god margin vi klarer å skape til streken.

Sammensveiset gjeng

- Hvordan vil du karakterisere årets motstandere?

- Her møter vi noen lag som har betydelig større ressurser enn oss. Det er lag som satser hardt for å rykke opp til OBOS-ligaen. Dermed får vi tøff motstand. Vår styrke er at Stjørdals-Blink har en godt sammensveiset tropp der en rekke spillere har spilt mange kamper sammen. Spillerne kjenner og vet å finne hverandre med de fordeler det gir. Det er en veldig god stemning i troppen og det betyr mye for et lag som skal opptre sammen. Og nå kommer også Marius Augdal tilbake på lån fra Ranheim. Han har vært plaget med skader og er topp motivert for å vise seg fram. Marius kjenner Stjørdals-Blink og yter alltid sitt beste. Stallen består for øvrig av mange gode fotballspillere som er klare for å vise seg frem på dette nivået!

Nye baner og nye motstandere

- Ellers blir sesongen preget av at vi skal møte mange nye motstandere og spille på baner som vi ikke kjenner fra vår. Det er verdifull erfaring og kan bli spennende. Motstandere fra et stort område åpner også for at supportere kan legge ferieturer til noen av våre bortekamper slik klubben opplevde forrige gang vi spilte i 2. divisjon. Det er alltid hyggelig med egne supportere på banen. Spillerne setter alltid pris på å se et skjerf fra Stjørdals-Blink på motstandernes arena, sier Are Tronseth.

- Men det er få trønderske motstandere?

- Ja, det er det dessverre. Det ville være moro med noen «lokaloppgjør». Vi opplever at de trønderske lagene har slitt med å hevde seg på høyere nivå. Vi har Ranheim og Rosenborg i eliteserien og Levanger i OBOS-ligaen. Nå har vi kun selskap av Nardo fra Trøndelag i år. Det er det nærmeste vi kommer en lokal motstander.

- Fornøyd med treningskampene?

- Vi har spilt ganske mange treningskamper med god motstand. Det startet ganske bra med gode resultater. Vi var fornøyd med 3-3 mot Levanger. Så gikk det litt tråere i en periode med noen skader. Men nå synes jeg at det har løsnet igjen. Vi gjennomførte en siste treningskamp før sesongen nå på lørdag mot Byåsen. Nå er det bare få dager igjen til seriestart.