Stjørdal kommune varsler at det i løpet av uka har blitt påvist nye smittetilfeller ved Fosslia omsorgssenter og Halsen sykeheim. Ved Fosslia har fire ansatte testet positivt, mens ved Halsen har en ansatt og en beboer fått påvist smitte.

I en pressemelding sendt ut søndag ettermiddag opplyser sektorleder for helse og omsorg, Katarina Sederholm Hoff, at avdelingene som har smitte ved Fosslia nå er isolert fra de andre avdelingene.

- Ansatte følger smittevernstiltakene som er vedtatt i forbindelse med smitte. Av de fire smittede, er det bare to som har vært på jobb i tidsrommet hvor de har båret med seg smitte, sier Sederholm Hoff.

Det er satt inn besøksforbud på avdelingene som har smitte, og sektorlederen oppfordrer besøkende til å ringe før de kommer, da situasjonen kan endre seg raskt.

Innfører besøksforbud

Ved Halsen sykeheim har ytterligere en ansatt og en beboer fått påvist smitte, etter det på mandag ble meldt om fire positive tester.

Sederholm Hoff forklarer at det som følge av smitten nå er innført besøksforbud ved sykehjemmet for de neste dagene. Hun sier videre at de har et profesjonelt apparat rundt seg og føler de har kontroll på situasjonen.