Turprogrammet som begynte allerede i mars og strekker seg helt til oktober i høst, inneholder et variert og bredt utvalg av fellesturer. - Vi har prøvd å skape et tilbud som favner alle. Turene har vanskelighetsgrad som strekker seg fra lett til krevende, slik at folk kan velge seg en rute basert på ferdighet og erfaring, sier Stian Flobergseter i Skarven Turlag.

Begrensningene som ble lagt på hyttene under korona er nå hevet, og det er igjen mulig å benytte seg av Den norske Turistforening (DNT) tilbud i det fulle og det hele.

Vært kreative med programmet

Flobergseter forteller at turmønsteret har endret seg under pandemien, og at befolkningen har begynt å bruke naturen på en annen måte enn tidligere.

- Vi har rett og slett vært nødt til å skru opp bredden og vanskelighetsgraden, for lokalbefolkningen har blitt så flinke til å gå på tur selv. Så vi har prøvd å være kreative, for å holde nivået opp i programmet, smiler han.

I sommer fører DNT en rekke fellesturer, der man melder seg på for å gå sammen med en gruppe.

- Da organiserer vi for deg. Hyttene er ferdig booket, og alt er betalt på forhånd. Da blir det også mye enklere å ta seg i fjellet, sier Flobergseter.

Fra fjellridning til sopptur

Flobergseter forteller at i vår region, er det særlig rutene fra den nye hytta på Bjørneggen i Meråker og Norge på tvers som er populære. Også til disse destinasjonene er det turer flere gjennom sommeren.

- Det variere i alt fra dagsturer, helgeturer og ukesturer. Vi har også lagt opp til at det skal være mer enn å bare gå en tur, du har hele aktivitetsspekteret når det kommer til friluft, forklarer Flobergseter.

Blant turmålene finner vi alt fra fjellridning på Islandshest i Meråker, toppturer, kanotur, sopptur på Frosta og matlaging.

- På populære ting som fjellridning på islandshest og Norge på tvers går plassene først. Så det lønner seg å planlegge tidlig, men alt av informasjon finnes på DNT sine nettsider - der finner man både program og påmelding. Ellers må de gjerne komme innom DNT Nord-Trøndelags lokaler i Kjøpmannsgata 10 i Stjørdal, sier han.