Vaksinasjonsteamet i Stjørdal befinner seg i dag ved Helsehuset, men fra nyttår flytter de til nye lokaler i Wergelandsvegen 27, rett bak Felleskjøpet.

– Her får vi stor fleksibilitet på vaksinetempoet og egne lokaler kun til vaksinering, skriver Stjørdal kommune i en pressemelding.

De presiserer at de fortsatt vil befinne seg i Helsehuset med inngang fra Yrkesvegen frem til etter nyttår.

Takker ja til oppfriskningsdose

Videre skriver kommunen i pressemeldingen at mange takker ja til oppfriskningsdosen.

Så langt har 95% i aldersgruppen 75 år og eldre fått oppfriskningsdose, samt 50% i aldersgruppen 65-74 år.

Alle personer over 61 år har fått tilbud om vaksinetime til og med 28. desember.

– Alle får innkalling til vaksinetime, men ikke alle mottar innkalling på grunn av manglende opplysninger i journalsystemet. Vi ber derfor pårørende om å være behjelpelig med å bestille time eller bekrefte tildelt time til personer som har behov for det, skriver kommunen.

Helsepersonell innen helse og omsorgstjenesten har også fått oppfriskningsdosen.

Oppfriskingsdose til personer over 45 år

Beskyttelsen etter fullvaksinering med koronavaksine kan svekkes over tid. Derfor har regjeringen besluttet at alle over 18 år skal tilbys en oppfriskningsdose. Intervallet for personer over 45 år har blitt redusert til 5 måneder fra 2.dosen til 3.dosen.

Anbefalingen om 5 måneder mellom siste dose i primærvaksineringen og oppfriskningsdose gjelder for alle som til nå er anbefalt en oppfriskningsdose:

  • personer 45 år og eldre, samt sykehjemsbeboere

  • personer 18-44 år med underliggende medisinske tilstander som gir høy risiko for alvorlig sykdom av covid-19

  • ansatte i helse- og omsorgstjenesten

Om man er fullvaksinert med to doser og har gjennomgått covid-19, trenger man ikke den tredje dosen. Da regnes sykdommen som en vaksinedose og gir like mye beskyttelse.

Vaksinering av 12-åringer

Kommunen vaksinerer nå kontinuerlig barn som fyller 12 år, og her er det mulig å booke time via Helsenorge eller ringe vaksinetelefonen for foresatte. Barn under 16 år må ha skriftlig samtykke og underskrift fra begge foresatte.

Drop-in tilbud

Stjørdal kommune legger nå også til rette for Drop-in og fleksibilitet.

– Vaksineteamet ønsker å være tilgjengelige og prøver å tilrettelegge for personer i tidsklemma. Ta kontakt med vaksinetelefonen om du trenger spesialtilpasninger, følg med på hjemmesiden for oppdatering på hvor og når Drop-in tilbudet vil finne sted.