En mann tidlig i 20-årene fra Stjørdal må i fengsel etter å ha slått en annen mann i ansiktet. Dette er stjørdalingens femte voldsdom.

Ei lørdagsnatt i november i fjor slo mannen tidlig i 20-årene til en annen mann i ansiktet. Hendelsen skjedde på en fest i ei bygd utenfor Stjørdal sentrum.

Mannen som ble slått fikk brudd to steder i nesen, pluss hevelser og blåmerker rundt et øye. De to involverte kjenner hverandre fra tidligere.

- Slik det fremgår av siktedes forklaring samt dokumentene i saken må volden anses å ha vært relativt uprovosert, men etter en langvarig konflikt mellom dem. Fornærmede og siktede kjente hverandre, og det fremgår av både siktede og fornærmedes forklaring at det var et visst konfliktnivå mellom dem og at fornærmede var opprørt over at siktede ankom festen. Begge hadde drukket, og siktedes handling synes å ha vært en impulshandling hvor hovedmotivet var å sette fornærmede på plass og få han til å slutte å snakke stygt om han, skriver Inn-Trøndelag tingrett i dommen.

Den nå dømte mannen er dømt for vold fire ganger tidligere, blant annet for skaling og sparking mot hode. De tidligere dommene er straffeskjerpende, mens han får "rabatt" for tilståelsen.

Han ble dømt til 60 dagers fengsel, og mannen vedtok dommen på stedet. I tillegg må han betale 1.325 kroner i erstatning til mannen han slo ned.