Redaksjonen

- Når vi har fått opp gardinene på kongedassen og laget en anordning for å feste den røde løperen på trappa, er vi helt ferdige, sier Langsåvold.

Han har stått i bresjen for byggelaget som siden begynnelsen av desember har møtt opp hver eneste arbeidsdag for å få kongehytta ferdig til NM, som starter i morgen.

- Gjennomsnittsalderen for oss åtte er 67,5 år, og med unntak av juleferien og i helgene har vi vært her hver eneste dag. Byggegjengen har vært kjempeflinke, men det har blitt mye arbeid. Nå skjønner jeg hvor mye arbeid som kreves for å innrede en hytte, sier han.

Etterbruk

65 kvadratmeter er hytta, som etter NM skal benyttes som varmestue for elever ved den videregående skolen i bygda. Da hytta kom på plass like ved skisporet i Grova i desember, var det kun et råbygg med vinduer.

- Vi har isolert, lagt tak, lektet og panelt. I tillegg har rørlegger, flislegger og elektriker vært innom for å gjøre sine ting, men jeg synes resultatet er blitt bra. Jeg er 100 prosent sikker på at Kongen blir fornøyd, sier Langsåvold, som sammen med resten av dugnadsgjengen holdt Mønsåsfest kvelden før.

Løftet terrassen

Når kortesjen med fire svarte biler kommer rullende inn på Grovas parkeringsplass lørdag og søndag, er hele besøket planlagt ned til minste detalj. Rundt kongehytta skal ti politivakter sørge for sikkerheten.

Slottet har for øvrig vært besøk og kommet med innspill på hvordan det hele skulle utformes.

- Vi skulle egentlig bare gjøre som best vi kunne, men fikk beskjed om å heise terrassen. I tillegg valgte vi å isolere terrassegulvet med isopor og legge gress på gulvet slik at Kongen ikke skal fryse på beina, sier gammelordføreren i Meråker, som under NM skal innom kongehytta om morgenen for å rulle ut den røde løperen og se til at alt er i sin skjønneste orden før Kongen kommer på besøk.

- Imponert

Da Stjørdals-Nytt var på besøk i Grova var ordfører Kari Anita Furunes på plass. Hun skal sammen med blant andre Fylkesmannen, politimesteren og skipresidenten benytte hytta under NM sammen med Kong Harald.

- Jeg er kjempeimponert over dugnadsinnsatsen til de frivillige, både her i kongehytta og resten av anlegget. Jeg håper vi kan skape et mesterskap der folk kjenner et yrende liv og er glade på vegne av deltagerne, og ikke minst det å være her selv å oppleve et NM i Meråker, sier ordføreren.

Kong Vinter har heller ikke skuffet arrangørene, og den meteren med snø som kom for et par uker siden har vakkert rammet inn anlegget.

- Her er det drømmeforhold, fastslår ordføreren.