- Koronapandemien har vart i over ett år nå, og mange eldre, særlig de som er alene, har kjent på isolasjonsfølelsen, forteller nestleder i Stjørdal Røde Kors Omsorg, Kirsten Helene Paasche.

Søkte om midler

Det ble tidligere i år utlyst en pott hvor kommuner og organisasjoner kunne søke om aktivitetstiltak til hjemmeboende eldre. Her søkte Stjørdal Røde Kors om en pott på 107.000 kroner.

- Vi søkte spesifikt i forhold til ulike aktiviteter vi ønsker å sette i gang frem til slutten av året, forklarer Paasche.

Organisasjonen la frem konkrete planer og fikk innvilget 102.000 kroner, i tillegg til at de selv spyttet inn syv tusen kroner fra egen sparegris.

- Det har vært få aktiviteter å delta på, og noen har sittet i ensomhet uten aktivitet eller familie rundt seg. Vi ønsker å tilby noe som gjør at de kan komme seg litt ut og møte andre gjennom en kulturell aktivitet, sier Inger-Ruthgerda Wellendorf, som er leder i Stjørdal Røde Kors Omsorg.

Møte andre i felleskap

Torsdag 3. juni inviterer Stjørdal Røde Kors til konsert med «Pers Spellmenn» i Kimen kulturhus i Stjørdal.

- Det skaper litt energi, og jeg tror vi trenger litt påfyll for både hjerne og hjerte. Vi tenker at en konsert kan være med og bidra til å mimre litt over gamle slagere, sier Paasche.

Det vil være plass til totalt 50 personer på konserten i Vektersalen, slik at her blir det førstemann til mølla.

- Hvis man har vært i sin egen leilighet i over et år, kan det være vanskelig å finne motivasjon for å gå ut. Er det noe som blir arrangert hvor man kan møte andre i et fellesskap, som for eksempel en konsert, så tror vi det blir mye lettere, forklarer lederne videre.

Frem til jul

Med over hundre tusen kroner i potten, har Wellendorf og Paasche planer om å arrangere tre aktiviteter før jul. Den første blir konserten i Kimen, deretter vil det bli en eksklusiv utstilling ved Stjørdal museum Værnes.

- Vi har også planer om å ta med de eldre på en busstur til Tautra rundt månedsskiftet august/september. Målet er å få til tre aktiviteter før julekonserten som avslutter det hele, sier Paasche.