- Jeg er ganske spent, og synes det er litt skummelt. Samtidig er det veldig moro, sier Rønning, som både spiller saksofon og synger på låten som i april ble innspilt i et studio i Oslo.

22-åringen har virkelig lagt sjelen i utgivelsen, som er planlagt å komme i løpet av juli.

- Jeg har gjort alt selv, og jeg står hundre prosent inne for utgivelsen. Det er min visjon som kommer frem i ”Crazy for you”, forteller Rønning, som mens hun var musikkelev ved Ole Vig Videregående skole spilte i det lokale bandet Stellar.

Egne erfaringer

Musikkstudenten Rønning skal til høsten i gang med tredjeårsstudiet innen jazz ved musikkonservatoriet i Trondheim, men har det siste året tatt et friår fra studiene. I løpet av koronapandemien begynte hun å jobbe med singelen ”Crazy for you”, som tar opp et kjent tema innen musikkverdenen.

- Det er en kjærlighetslåt, som tar utgangspunkt i selvopplevde hendelser. Jeg ble inspirert av dårlige erfaringer, som jeg håper skal bli bra etter hvert. Mine forhold har ikke gått råbra, men jeg tror det en gang vil bli bra, sier hun, og ler.

Selv om Rønning studerer jazz, er det en poplåt med elementer av både soul og jazz hun i sommer gir ut.

Vil leve av musikken

Rønning fikk litt støtte i forbindelse med utgivelsen, men betaler likevel mye av egen lomme for å realisere drømmen om å gi ut egenskrevet musikk.

- Det har kostet litt penger, men litt må man ofre. Jeg ønsker på sikt å leve av musikken eller drive med noe som er musikkrelatert. Å si hvor jeg havner i fremtiden, er vanskelig å si noe sikkert om nå, men jeg liker å synge og spille og har lyst til å utforske alt hva jeg kan gjøre, sier hun.