- Det har gått veldig bra, og egentlig over all forventning. Jeg har fått spilt masse, bidratt i laget og tatt nye steg som fotballspiller, sier Sander Erik Kartum til Stjørdals-Nytt.

25-åringen meldte overgang fra Stjørdals-Blink og OBOS-liga til Kristiansund BK og Eliteserie i januar, etter å ha levert en strålende fjorårssesong for Blink, som endte med at han fikk prisen som Årets spiller i OBOS-ligaen 2020.

- Overgangen til Eliteserien var litt tøff i starten. Det er høyere tempo og man legger ned flere meter i en kamp, men jeg har kommet fint inn i det. Det er en veldig fin spillergruppe og det har gjort det mye lettere, sier han.

Sander Kartum gikk til Kristiansund BK fra Stjørdals-Blink i januar i år. Foto: KBK

Fire mål og en assist

Stjørdalingen har vært en viktig bidragsyter på den sentrale midtbanen til KBK. Han har vært involvert i 19 seriekamper, elleve fra start. Fire scoringer og én målgivende har det blitt.

- Det var veldig stort å få den første scoringen, som kom i bortekampen mot Sarpsborg. Det er nok det største høydepunktet så langt i KBK-drakta. Men det er veldig gøy at laget gjør det såpass bra, sier Kartum.

Kristiansund BK ligger for øyeblikket på tredjeplass i Eliteserien, seks poeng bak serieleder Bodø/Glimt, og tre bak Molde. I fjor endte laget som nummer fem.

Roser treneren

- Årets sesong startet litt trådt, men vi har blitt bedre og bedre, og vært stabile. Nå har vi begynt å ta flere poeng på bortebane også. Mange er nok imponert over hvordan laget har gjort det, og vi har stor tro på at vi skal greie medalje.

Han mener trener Christian Michelsen skal ha en stor del av æren for suksessen laget opplever.

- Han har en klar plan på hvordan vi skal spille, og det har han lykkes godt med. En veldig fin fyr som kommer med mange gode tips, sier han.

Ser Blink-kampene

Kartum har etablert seg i en leilighet i byen sammen med kjæresten, som har kommet flyttende etter.

- Jeg trives veldig godt i byen, og i størrelse er den ikke så ulik Stjørdal, sier Kartum, som har treårskontrakt med klubben.

Han forteller at han fortsatt følger godt med på gamleklubben i Stjørdal.

- Jeg ser alle kampene til Blink, så lenge vi ikke spiller selv. Dessverre har jeg ikke fått sett noen kamper på stadion i år, ettersom vi ofte har pause samtidig.

- Hva synes du om det Blink har levert i år?

- Det startet litt trått, men de har klart å stenge igjen bakover og det er bra. Nå handler det om å ta nok poeng for å overleve i OBOS-ligaen, og det tror jeg de kan klare. Men det blir nok jevnt i år også, sier han.