Det er skuespiller Coby Omvlee fra Teater Fusentast som står bak forestillingen «Langligger». Dette er en teaterforestilling som gir et skråblikk på det å være langtidspasient ved et sykehus. Derav navnet «langligger».

Skuespiller og pasient Coby Omvlee har laget en forestilling om sitt opphold på sykehus, og «Langligger» er en personlig dokumentar om det å være langtidspasient.

Det blir også lagt opp til faglige samtaler om temaet etter forestillingene.

Bakgrunnen for forestillingen er at skuespiller Coby Omvlee ble langtidspasient i ett år etter en alvorlig bilulykke. Hennes liv ble truet flere ganger på grunn av feilvurderinger. Hun overlevde takket være en dyktig gastrokirurg, gode sykepleiere, lege-ektemannen, egeninnsats, flere stomier, intravenøs næring og et stort nettverk. Hun bestemte seg for å lage en teaterforestilling av sitt sykehusopphold.

Alle som har med helsevesenet å gjøre vil kjenne seg igjen, på godt og vondt, og arrangørene oppfordrer derfor ledere for helse og undervisning, og ledere med øye for dokumentarteater, å bruke denne anledningen til en felles og treffende opplevelse som kan ligge til grunn for senere faglig inspirasjon og kommunikasjon.