Stine Pettersen og Svein Ture Gundersen fra HINT Trafikklærerutdanningen på Evja i Stjørdal møtte sammen med Odd Egil Lunnan fra Lys opp og minnes-aksjonen. Torget i sentrum var arena og tema var refleks. Dette likte tydelig de minste fremmøtte fra Trollskogen Familiebarnehage.

- Vi har fått fine nye reflekser og vester. Det er bra å ha på seg refleks, sa Emilie og Aslak som også hadde registrert at mørket kommer tidligere om kvelden nå i denne tiden. HINT har rundt 200 trafikklærerstudenter på 1. og 2. studietrinn. De har rundt 150 elever som igjen tar Trafikalt grunnkurs og skal lære seg å ferdes i trafikken. Kjørelærerne ser i praksis hver høst og vinter hvor viktig det er med refleks. Stine og Svein Ture tar derfor egne forhåndsregler og har Helly Hansen-klær på med påsydd reflekser når de ferdes ute.

- Vi er opptatt av refleksbruk generelt som forebyggende tiltak. Under mørkekjøring får elevene oppleve viktigheten av dette i praktisk kjøring på vei, sier de to fra HINT.

Barn i barnehagene og elever i skolene er generelt flinke til å bruke refleks. Uansett kan dette bli langt bedre. De som bidrar aktivt til dette er Lys opp og minnes-aksjonen med Trygg Trafikk i spissen.

- Samfunnet har ingen å miste i trafikken. Jeg som far og min familie har selv opplevd det å miste noen. Vår sønn Stian omkom i en ulykke med lett motorsykkel på E14 i 2009, forteller Odd Egil Lunnan, som i årene som fulgte har valgt å bruke mye av sin tid på forebyggende arbeid i trafikken. Han delte derfor ut vester til barna på Torget, og han selger reflekser og vester på stands hele vinterhalvåret.

- Vi sier tusen takk for at dere gjør dette, er reaksjonen fra Margrethe og Stine Borgsø i barnehagen som denne gang kom på Torget.  Jorun Skålvik skulle på tur til Sandskogan, og var forskriftsmessig kledd med refleksvest som voksen. Hun stilte sporty opp på bildet denne dagen.