Nettredaksjonen

Lars Lien er en anerkjent konditormester som har vært med på kokkelandslaget. Han stilte ved Ole Vig med mange gode tips i forbindelse med kakebaking som stor på menyen.

Elevene fikk lag, dessert, to typer mørdeig, sukkerbrød, marengs, vannbakkels, terter og mange forskjellige kremer, fyll, glasurer og topping.

Alt ble laget fra bunnen av og i løpet av 6 timer ble det tryllet frem de deiligste kaker og desserter. Alt ble stilt frem i kantinen slik at mange fikk nyte de som hadde blitt laget.

Det som Lars Lian gjorde denne dagen var imponerende. Han stilte gratis opp og hadde 15 min pause i løpet av de 6 timene han var der. Han gikk i mellom og gav på en rolig måte beskjeder om hvordan ting skulle gjøres, samt nyttige tips for både elever og eldre kokker.

Det at en mesterkokk gjør slike ting biter elevene seg merke i og han fikk nok mange stjerner blant elevene. Det var også elever som etter denne dagen fikk lyst til å bli god i kondittorfaget

- men det lønner seg først å få en kokkeutdanning, var rådet fra Lars Lian.

Han håpet at elevene hadde det moro og at det var lov til å gjøre feil. Noen tips i forbindelse med om de gjorde feil fikk de også.

Lars Lian kommer med en bok om kaker og desserter til høsten og for de som ønsker å se litt av hans kunst i konditorfaget, har han nettside med mange fine tips og oppskrifter: http://caccao.no/