I 2012 deltok 161 av de ansatte på Værnes i kampanjen. Det tilsvarer 15 prosent av alle ansatte. Det ble delt ut 242 månedspremier til de som klarte 10 dager eller mer per måned. Avinor ble beste bedrift med i gjennomsnitt 9 dager per ansatt, fulgt av Røros Flyservice med 6,7 og SSP med 3,7 dager. Månedspremiene var ryggsekk med drikkepose, regntrekk, skritteller, buff og skistropper, forteller Grethe Fremo, fagansvarlig ytre miljø hos Avinor på Værnes.

Premieutdeling med glade mottakere

Tirsdag 9. januar ble det gjennomført premieutdeling til vinnerne av konkurransen for året 2012. Gavekortene ble høytidelig overrakt til de heldige vinnerne av Petter Langsåvold, økonomisjef i Avinor Værnes, Grethe Fremo, og kasserer Kristin Brekke i Avinor Værnes bedriftsidrettslag. Årets heldige vinnere ble to damer i fra Securitas Transport Aviation Security AS. Securitas gjorde rent bord i For Egen Maskin året 2012. De vant både hovedpremien og loddpremien i Avinors populære trim- og miljøkampanje. Therese Andersen vant hovedpremien ved å komme seg til og fra jobb for egen maskin flest antall dager.

- Jeg syklet og gikk på jobb 85 dager i perioden mai til september i fjor. Dermed vant jeg et gavekort på 6 000 kroner på valgfri sportsbutikk, sier en glad Therese Andersen. Tar vi ikke mye feil er hun allerede nå på vei på sykkelen til XXL for å kjøpe seg ny jakke. Therese har jobbet på Værnes i 1,5 år, og går eller sykler nesten alltid til jobb. Loddpremien gikk i år til Lillian Skamsar som har jobbet på Værnes i 14 år, og har syklet på jobb i alle disse årene, sommer som vinter. Lillan fikk også velge hvilken sportsbutikk hun ville ha gavekort fra og løper nå til Moksnes Sport med et gavekort på 2 000 kroner for å kjøpe nye piggdekk til sykkelen. Therese og Lillian synes kampanjen er et veldig positivt tiltak fra Avinor.  Det blir litt konkurranse mellom kollegene, og kommentarer de dagene det kjøres bil. Månedspremiene for alle som klarer minst 10 dager motiverer også veldig.

Fortsetter også i år

- Avinor B.I.L. Værnes, og Miljø-Værner ønsker å gjennomføre denne kampanjen for alle ansatte på Trondheim lufthavn Værnes også i 2013. Vi synes dette er en bra motivator til å holde ansatte litt i form, og kan være med på å bidra til å holde sykefraværet nede. Avinor håper dette kan inspirere andre bedrifter til å gjøre det samme for sine ansatte. «En person som kommer seg til og fra jobb for egen maskin er både positivt for selvfølelsen, helse og miljø», sier leder B.I.L. Værnes Øystein Sandstad. Lufthavna har for øvrig ambisiøse mål om å bli miljøvennlig i størst mulig grad.