- Jeg er vokst opp med Moldejazzen og har vært der i 30 år. Jeg er født og oppvokst i Tromsø, men pappa kommer fra Aukra utenfor Molde. Der har vi feriert hver sommer i et lite sommerhus. Alle feriene blir tilpasset Moldejazzen. Det er ekstra stas å kjenne festivalstemningen.

Nå kjenner jeg meg igjen. Og det er ingen tvil om at Blues in Hell og artistene absolutt kan måle seg med Moldejazzen. Det er gjort en knalljobb for å skaffe artister. Årets program er helt fantastisk. Og hele festivalen åpner med kveldens gateparade. Jeg er spent på å se hvor mange som kommer til paraden, sier Hanne som håper på en folkefest i: - Mange artister vil allerede være på plass og delta i paraden, sier hun.

- Hvordan bidrar Frivillighetssentralen til Blues in Hell?

- Vi har vært med på å rigge utstyr og har levert ballonger til alle butikker i sentrum. Slik kan butikkene være med og lage litt blues-stemning. Frivillighetssentralen har vært med på å rigge utstyr. Vi bidrar med renhold og også med vakthold under festivalen både fredag og lørdag. Våre folk lever helt opp til kravet som stilles til en potet – de kan brukes til alt, sier Hanne Myrvang som gjerne skulle ha hatt enda flere til å stille opp.

- Hvordan opplever du Blues in Hell?

- Nå begynner jeg å få en viss erfaring med arrangement i Stjørdal etter Juni-Martna’n, Musemshelga. Quality-trimmen og Stjørdalsdagene. Jeg flyttet til Stjørdal til jul i 2011 og har kun opplevd Blues in Hell som publikummer i fjor. Da møtte jeg kjempestor stemning. Alt tyder på at stemningen vil stige til nye høyder i år.

Men for meg som kommer utenfra har jeg en følelse av at mange egentlig ikke forstår hvor stort Blues in Hell virkelig her. Arrangementet fortjener enda større deltakelse og oppslutning. På den måten vil Blues in Hell bli ytterligere styrket for å møte framtida.

Trofast mot bluesen er årets arrangement det 6. i rekken. Større erfaring gir bedre kunnskap for å gjennomføre. Alt glir mer smidig uten unødvendige henvendelser. Vi har et kjempegodt samarbeid med Blues in Hell. Det ønsker Frivillighetssentralen å bygge videre på, sier daglig leder Hanne Myrvang.

Gateparaden i kveld

- Jeg vil oppfordre alle til å være med på gateparaden i kveld og markere åpningen av Blues in Hell. Dette håper jeg kan bli en ordentlig folkefest. Det gjelder å stille opp når noe skjer i byen. Fra Tromsø er jeg godt vant i så måte. Ta for eksempel Midt-Night Sun Maraton eller Døgnville-festivalen. Hele byen går amok. Jeg forlanger ikke at det skal skje i Stjørdal, men håper at folk vil gå ut og slå seg litt løst. Her er anledningen! sier Hanne Myrvang som ser fram til ei strålende blueshelg med godvær.