Men det var først da han snakket om deltid og likelønn, to av Sykepleierforbundets viktigste kampsaker, at salen virkelig våknet. Han gikk nemlig langt i å innrømme at kompetanse skal lønne seg, og at likelønn er et forståelig krav.

Han berørte videre spørsmålet om heltid og deltid i norsk helsevesen, og understreket behovet for å utnytte arbeidskraften effektivt.

Videre i sin innledning berørte den nye helse- og omsorgsministeren tema som sterkere satsing på forebygging og folkehelse. Han kunne heller ikke unngå å kommentere det store mediefokuset på sykehusene og bildet av kaos i som er i ferd med å danne seg.

- Feil som gjøres skal rettes opp. Man kan aldri gi garantier, for feil vil oppstå. Men jeg kan garantere at jeg skal følge dette tett, og sette i verk tiltak. Også her vil jeg lytte til dere som sitter på fagkompetansen og som er tett på pasientene og pårørende, sa Gahr Støre, og fortsatte:

- Vi skal ikke glemme den smerten pårørende og pasienter som har vært utsatt for tragiske hendelser føler, men vi skal samtidig vite at vi ligger på verdensklassen på helseområdet. Og det kan vi takke dere sykepleiere for. Uten dere, stopper Norge. Med dere kan helse-Norge vokse videre.