Verden er full av treningsmuligheter og bremsen for de fleste er ikke å sette av tid nok. For Øyvind Adserø betyr flere treningsøkter i uka vedlikehold av helse og god kondisjon. Som lærer i barneskolen er han over gjennomsnittet opptatt av at unge som gamle kommer seg i bevegelse og ivaretar egen helse. Vi møter Øyvind på treningssenteret Impulse i Ole Vigs gate- Innherredsveien på Stjørdal. Her er han i ferd med utøvelse av dagens økt styrketrening.

- Selv prioriterer jeg egentrening 4-5 ganger i uka, gjerne i helgene også, men da gjerne sammen med familien. Egentlig er det ikke så avansert å holde formen ved like. Ute kan du gå turer. Gå da gjerne sammen med flere for å slå av en prat under treningsturen. Du kan ta en joggetur og stoppe opp etter egne grenser, eller når snøen kommer ta en tur i Remarka eller på Selbuskogen på skitur. Det er egentlig bare din egen begrensning som legger hinder i veien for egentrening. Alle skal kunne finne tid på døgnet til slikt, sier Øyvind Adserø.

Nettbrett, pc og skjermer

Øyvind Adserø er som lærer og privat opptatt av at barn og unge er aktive utøvere av egentrening, lek, idrett og fellestrening. Han frykter en fremtid med økt stillesitting forårsaket av skjermer som nettbrett, pc, tv og spill blant den unge oppvoksende generasjonen.

- Foreldre bør motivere til bevegelse og trening. Vi er skapt for å være i bevegelse og ikke for å sitte stille foran skjermer. I skolen prøver jeg hos min 7-klasse på Halsen Skole å snakke om, å vise viktigheten av fysisk aktivitet for egen helse og for et bedre liv generelt, sier Øyvind Adserø.

- Hva kan og bør ungdom gjøre for egen helse Øyvind?

- Det koster så lite, og gjerne ingen ting selv å være bevist på aktiv utfoldelse. En vennegjeng kan avtale å gå treningsturer og samtidig slå av en sosial prat. Man trenger ikke være med i et idrettslag for å trene og sikre egen helse, sier Øyvind som skryter av nye Stjørdalshallen. Elevene hans er med på trening i den nye hallen i skoletiden, og allerede er forholdene sprengt på treningstid i hallen. Øyvind skulle gjerne sett at kultur, svømming og idrett hadde blitt samlet i et og samme hus ved skolene. Treningssenteret Impulse benytter Øyvind 2-3 ganger i uka. Været er derimot ingen hindring for å være aktiv også ute i følge Øyvind Adserø.