- Nytt fra i år er ansvar for drift av Alpinkafeen som ligger rett opp for Kurs- og konferansesenteret. Dette spisestedet drifter vi samtidig, slik at vi faktisk i dag har to steder for matopplevelse. Gjennom en leiekontrakt med alpinsenteret tilbyr vi hjemmebakt og stor kakao med krem og brunt sukker. Menyer som selger veldig godt i tillegg til standard hamburger og chips som gjerne etterspørres, sier Nina Leirfall og har følere ut i bred forstand når det gjelder reiselivet i Meråker og destinasjon Værnesregionen generelt.

Liker bredden av reiselivsprodukter

Når Nina Leirfall og staben på 8-9 personer ved Kurs- og Konferansesenteret i Kirkebyfjellet møter Stjørdals-Nytt, er de ansatte i ferd med å starte sin egen julebordfeiring på etterskudd. Det har vært travle dager og helger siden jul i fjor. Nina trekker frem det positive innen bredden av næring og reiseliv i Meråker.

- Kurbadet satser på «Starthjelpa», Arena Meråker får til mye og hadde nettopp studentleker rugby i Meråkerhallen. Vi har fjelløpene, og Kroa ved Fagerlia har startet opp. Alpinsenteret her hadde rekord i februar, og det satses nytt og spennende på Teveltunet. Sissels spisested er godt etablert og nevnte alpinkafeen har fått et løft. Det er mye jeg kunne nevnt i positive ordelag, og sammen er vi sterke og en destinasjon som flere får øynene opp for, sier Nina med lang fartstid innen mat-servering og turisme blant annet fra Re-Gård, og Stokke Gård i Stjørdal også med deltakelse i mange arrangement.

Store på kurs og konferanse

- Meråker har blitt stor på dette med kurs- og konferanse. Dette bygger vi i fellesskap med flere, og her i Kirkebyfjellet får vi mye skryt av fjellnaturen og utsikten utover bygda. Hele året benytter kurs- og konferanser oss og får oppleve de ulike årstidene tett på. En annen fordel her hos oss kan være at alle er samlet gjerne et par dager eller tre for å utvikle eller noen ganger også avvikle en bedrift. Hos oss blir alle ivaretatt på beste måte, understreker Nina Leirfall. Nå kan ski-pass og skiutleie bestikkes hos kurs- og konferansesenteret. Når dette er booket, fraktes det til riktig hytte. Herfra kan kunden skli rett ut i løypa. Faktura sendes fra Nina i etterkant. Aktørene i Kirkebyfjellet har generelt tro på en fortsatt fin utvikling fremover mot påske, da langt flere gjerne skal ut i solfylte løyper og bakker.

- Hvem er Reiselivsgruppa, og hva skjer på denne arenaen Nina?

- Vi er 12-15 medlemmer som sammen arbeider for destinasjon Meråker innen reiseliv og næring. Torbjørn Berg Strømstad i Merut leder nå gruppa. Vi har 8-9 møter i året. Det er en ganske hyppig frekvens og gir oss mye bra tilbake. Nå håper jeg vi snart får etablert Visit Meråker fordi vi bør bli også internasjonalt kjent for et større marked. Utmarksområdene i Meråker er unike også, noe vi må vise fram til langt flere, sier Nina Leirfall og setter pris på samarbeidet Kirkebyfjellet Kurs- og Konferansesenter har fått til med ungdom og pensjonister som leverer lokalt råstoff som bær og frukt til foredling med gamle skikker. Nina liker tilbakemeldinger fra kunder som sier «Dette smakte som den gang bestemor serverte sin beste mat». God mattradisjon vektlegges sterkt hos Nina og hennes medarbeidere i Kirkebyfjellet.