32 nye hyttetomter er lagt ut for salg i Fagerlia i Meråker. Ni av disse ble solgt i løpet av påskedagene.

Bedre reklameplakat for å selge nye hyttetomter enn årets påske er vanskelig å få, og «tomtesjefen» Jakob Haugen hos Meraker Brug forteller om stor interesse.

- Påska var selvsagt perfekt for oss, men været reklamerte vel godt for alle hytteområder denne påska, sier Haugen.

Etterdønninger

Selv opplevde han både gode dønninger i forkant og etterdønninger etter påska.

- Da vi la ut de nyeste tomtene hadde vi en liste med personer og utbyggere som tidligere har vært interessert i området. Det viste seg at mange av disse fortsatt var interessert, og vi solgte ni tomter før palmehelga, sier Jakob Haugen, som også har merket stor Fagerlia-interesse allerede i løpet av påska og dagen etter påska.

- Det har vært mange henvendelser på telefon og på e-post.

Byggeklar før jul

De to feltene som nå er lagt ut har fått navnene Furukollen og Blåbærbakken, og ligger på vestsiden av hovedveien opp til Fagerlia. De ligger også noe lengre ned i anlegget, noe som også gjør at tomteprisene er forholdsvis lavere enn det siste feltet som er ferdigsolgt på toppen av Fagerlia. Samtidig som disse to feltene etableres vil det også bli anlagt en ny skitrasé som går inn i nedfarten til det nederste skitrekket, Bjørgbekktrekket.

- Dette blir også et stort pluss til mange eksisterende hytter i denne delen av Fagerlia, sier Jakob Haugen.

- Hvordan blir framdriften videre for disse to feltene?

- Foreløpig mangler den aller siste godkjennelsen av planen, men den regner vi med er på plass senest i slutten av mai. Deretter vil vi gå i gang med etablering av vei, vann og avløp i feltene. Det kan bety at de første tomtene vil bli byggeklare utpå senhøsten i år, sier Jakob Haugen.

To nye felt i tankene

Det er svært stor aktivitet i Fagerlia i Meråker for tiden. En fantastisk vinter for alle som er glade i snø og godt skiføre nærmer seg enden, men den har åpenbart gjort at enda flere har fått øynene opp for området.

- Det har vært en fantastisk vinter, og både alpinsenteret og langrennsløypene frister mange, sier Haugen, som sammen med resten av Meraker Brug selvsagt har tenkt på neste trinn.

- Jo, det har vi så klart, men først skal vi få i stand disse to feltene. Deretter har vi startet en prosess for å få regulert et nytt område på toppen, mellom det sist utbygde feltet Tiurtoppen og alpinsenteret. Etter det vil vi se på et nytt område helt nederst igjen, nedenfor det feltet som nå heter Blåbærbakken, sier Jakob Haugen.