Lørdag morgen rykket politi og brannvesen ut etter melding om brann i ei dør på Løvsethstua i Kjøpmannsgata. Brannvesenet fikk raskt kontroll på branntilløpet, og kunne melde at bygget var tomt.

Les også: En person pågrepet etter brann i vernet bygg

Politiet mistenkte allerede lørdag at brannen var påtent, og kunne kort tid etter opplyse at de hadde kontroll på en mistenkt. En mann i 50-årene ble i sammenheng med brannen pågrepet i nærområdet av politiet.

Påsatt

Politiet har siden da jobbet med å etterforske saken, og har kartlagt informasjon rundt hendelsen. Etterforskningsleder Annar Sparby forklarer de har videoer og bilder fra området, samt tatt rede for observasjoner gjort av vitner.

- Vi har et åsted med spor som må undersøkes, og vi har digitale spor vi også undersøker. Så blir det å sy sammen alle disse opplysningene og komme fram til en forklaring på hva som har skjedd, sier Sparby.

Etterforskningslederen bekrefter at brannen var påsatt.

- Slik vi tolker åstedet og ut fra det mistenkte har forklart, så er nok brannen påsatt.

Motivet bak brannen er så langt ukjent.

- Det må vedkommende redegjøre for selv, med mindre vi finner noe annet som styrker en begrunnelse. Det blir ut ifra hva eventuelle vitner har sett, hva vi ser av åstedet og hva han har forklart, så danne oss et grunnlag fra det, forklarer Sparby.

- Ingen sammenheng

I november ble det omtalt at Vennatrø Gruppen hadde sendt inn en søknad om å få rive bygget. Sparby forteller at politiet ikke ser en sammenheng med søknaden og brannen.

- Vi klarer ikke å se noen sammenheng der per nå, og det blir bare spekulasjon. Vi har ikke noe som er med og underbygger den hypotesen.

- Vi etterforsker saken ferdig og sender den inn til politiadvokaten som får ta en avgjørelse. Mannen har fått status som mistenkt ut ifra at han er pågrepet i nærheten, så er det opp til juristen å vurdere hvilken siktelse han skal ta ut og hvilken bestemmelse man skal gå etter, legger Sparby til.