Nå har du en god sjanse til å lære mere om fluefiske og oppdatere deg før årets laksefiske i trønderske lakseelver. Søndag 26.april legges fluefiskemessa til Fjellhallen.

- Vi får besøk av representanter fra Stjørdal Jeger- og fiskerforening, det kommer flinke fluebindere, profilerte fiskere og leverandører av utstyr til fluefiske. Denne messa gir deg siste nytt innen fluefiske, ofg denne formen for fiske er ikke så vanskelig som noen vil ha det til, sier Jan Sakshaug og Reidar Tingstad fra de to fagbutikkene i Stjørdal.

- Hvem er denne messa beregnet for, er ikke fluefiske for de litt avanserte?

- Messa er for alle med interesse for fiske, ikke bare etter laksen, men også på fjellvann, mindre ørretelver og fjordfiske. Det er en myte at det er vanskelig å fiske med fluestang. Det er derimot viktig å ha rett utstyr tilpasset ditt behov til en hver tid, sier Sakshaug og Tingstad. Nyvinninger, stenger, snører, fluer i alle varianter og inspirasjon før fiskesesongen står i høysetet når messa åpner. De to i faghandelen er opptatt av at den som skal fiske får tilgang til riktig utstyr og informasjon. Utviklingen med restreksjoner på fiske, og mere fangst og slipp går også i rening av at flere bruker flue under aktivt fiske.

- Trolig vil vi se større kekruttering av markfiskere over til fluefiske i årene som kommer, sier Jan Sakshaug. Han viser da til de økte restraksjonene i elvene som går i retning av utsetting av laks og sjøørret. Med fluestang i hånda kan flere laks berge for gyting i elvene, tror Jan Sakshaug og Reidar Tingstad.