tommy

Nettredaksjonen

Ved passering 1,1 kilometer var Astrid Stav helt nede på 44. plass. Da var det bare å starte klatringen på listene og 20-åringen gikk raskere og raskere utover løpet. Etter den første av tre runder på fem kilometer hadde hun avansert til 24. plass og Stav fortsatte å passere løper etter løper. En runde senere, etter ti kilometer, var hun helt oppe på 7. plass. Denne plasseringen holdt hun på sisterunden, og dermed forbedret hun plasseringen fra VM-debuten på tirsdag med en plassering.

Vant gjorde det svenske supertalentet Frida Karlsson, som nok er aktuell til den svenske troppen til senior-VM i Seefeld om tre uker. Norges klart beste junior, Helene Marie Fossesholm tok sølvet 52 sekunder bak Karlsson. I Lathi ble det en populær bronse til hjemmehåpet Anita Korva, mens Stav på sjuende plass var 2,15 bak Karlsson. Opp til finske Korva på bronseplass skilte det ett minutt og 17 sekunder. Hva resultatet hadde blitt uten stavbrekk er umulig å si, men kanskje hadde Varden-løperen vært med og kjempet om medaljer.