Det har kommunen gjort siden midten av november, og beløpet begynner å bli betydelig. Grunnen er at Stjørdal kommune ikke har greid å fremskaffe god nok dokumentasjon i mobbesaken i Skjelstadmark, som på folkemunne blir kalt for «Oline-saken».

Stjørdals-Nytt skrev i mars 2021 om den da 11 år gamle eleven som gråt da hun skulle på skolen fordi hun opplevde å bli mobbet. Saken rørte mange, og for Oline gikk opplevelsene utover helsen, og hun slet med redusert vekt, hodepine, magevondt og å sove om nettene.

Direktør for oppvekst og velferd hos statsforvalteren, Frode Kvittem, bekrefter overfor Stjørdals-Nytt at dette er en alvorlig sak som krever omfattende dokumentasjon.

- Status for saken står litt som tidligere beskrevet, og vi avventer oversendelse av dokumentasjon fra kommunen. Vi regner med at det kommer om ikke så lenge, sier Kvittem, som tidligere jobbet som kommunalsjef for oppvekst i Verdal.

- Krevende

Direktøren fremholder at det er krevende for kommunen å fremskaffe all nødvendig dokumentasjon i en så alvorlig sak. Det første vedtaksbrevet fra Statsforvalteren ble sendt til skolen og Stjørdal kommune så tidlig som i oktober 2020. Ennå er ikke statsforvalteren fornøyd med dokumentene og handlingsplanene som kommunen hittil ikke har maktet å levere, og ila kommunen fra 17. november 2021 dagsmulkt på 7500 kroner.

Jan Inge Kaspersen uttalte nylig til Stjørdals-Nytt at han mener tiden som har gått i denne saken er uholdbar, og uttrykte at alle ressurser må settes inn for å ordne opp i mobbesaken.

Også i kommuneadministrasjonen er det er stort ønske å oppfylle kravene som Statsforvalteren setter i saken.

- Jeg synes det er meget beklagelig at vi ikke har maktet å lukke en sak som har pågått over så lang tid. Statsforvalteren peker på at vi må være mer grundig i dokumentasjon vi legger frem for at de kan gjøre en helhetlig vurdering om skolen har gjort det som de forventer, uttalte Ann Kristin Geving, sektorleder for grunnskolene i kommunen, til Stjørdals-Nytt i midten av januar.

- Under utvikling

- Jeg forstår at mange reagerer på tidsperspektivet i denne saken. Saken har vært under utvikling siden oktober 2020, og det betyr at det har vært behov for ytterligere dokumentasjon. I alvorlige saker skjerpes kravene til dokumentasjon, men jeg er sterk i troen på at vi nær i fremtid skal få tilsendt nødvendig dokumentasjon fra kommunen. Vi har en løpende dialog, sier Kvittem.

- Hvor alvorlig er denne mobbesaken?

- Det sier litt om alvoret når vi ilegger kommunen tvangsmulkt, og det har en sammenheng med varigheten av saken.

- Hvor ofte ender mobbesaker opp med tvangsmulkt?

- Jeg er for ny i jobben til å gi noen konkrete tall verken nasjonalt eller regionalt her i Trøndelag, men det skjer ikke ofte, sier Kvittem.