– Vi var ute i snødrevet da jeg skulle hente noe i min gamle bil som stod nedsnødd. Chevvy, en stor hund, blanding av pointer og husky var med da vi holdt på å måke oss frem til bilen, forklarer Olaug Marie Hop, som er i familie med eierne.

Plutselig ble hunden borte og like ved huset hørtes et smell.

– Det var en del biler som kom oppover akkurat da og hvem det var som kjørte vet vi ikke da sjåfør stakk av, men at det er en bulk i den bilen er det ingen tvil om, sier Hop.

Kraftig snødrev og sterk vind kan ha ført til at sjåføren ikke fikk øye på den svarte hunden i mørket. Likevel reagerer hun på visse ting med hendelsen.

– Vi skjønner at det ikke er enkelt å få øye på en stor, svart hund i det snødrevet som var da, men å stikke av er alvorlig. Sjåfør kan ikke unngå å ha kjent at noe ble påkjørt, mener hun.

Skåret i gleden 

Hendelsen skal ha skjedd i Forradalsveien. På stedet er det 60-sone, og ifølge Hop er det med hjerte i halsen de vitner hvordan sjåfører kjører der.

– Det skulle aldri vært 60 sone, men 30-sone. Det blir kjørt langt over 60 i de fleste tilfeller, forklarer hun.

Chevvy passer på «flokken» sin hjemme i Forradal. Foto: Privat

Veien går mellom to gårder hvor det ferdes både barn og dyr på begge sider. Her bor hennes datter og svigersønn med sine tre barn, katter, ender og hunden Chevvy.

– Vi er en stor familie som elsker å være på besøk der da det er landlig og godt å være til der oppe. De stortrives her, men skåret i gleden er trafikken og det var jo bare spørsmål om tid før noe skjedde, sier hun.

– Det ansvaret må vi ta 

– Chevvy skulle vært i bånd, det er helt sikkert så det ansvaret må vi ta, men i dette snødrevet kjører man ikke i 60, man kjører etter forholdene og man stikker i alle fall ikke av, argumenterer Hop.

Eierne Odd Hellberg og Ida Halse måtte kjøre helt til Melhus for å få hunden inn på røntgen og ultralydundersøkelse fredag kveld. Etter en lengre undersøkelse som endte på en kostnad på 6.500 kroner kunne det konstanteres at Chevvy vil klare seg.

– Nå gikk det heldgvis bra. Chevvy er en stor og kraftig hund, og klarte seg denne gang uten alvorlige indre eller ytre skader, forklarer Odd Hellberg.

Han retter imidlertid raskt fokus over på at dette var flaks.

– De kjører sinnsykt fort her, både lastebiler og personbiler. Da Chevvy ble påkjørt så vi ikke antydning til bremselys heller, alt vi hørte var et klynk. Neste gang kan det være barna som løper ut i veien, her bør noe gjøres og det snart. Vi har ingen å miste, sier han videre.

Familien opplyser at forholdet er anmeldt.