Rektor ved Forradal skole, Toril Irene Rødde, forklarer til Stjørdals-Nytt torsdag morgen at det ble nylig besluttet å stenge både skole og barnehage i Forradal.

– Det startet med en melding fra en foresatt som forklarte at det var utfordrende kjøreforhold, sier Rødde.

Ras like ved skolen

Videre måtte rektoren kontakte vakttelefonen i Stjørdal kommune for å forhøre seg om situasjonen i Forradal.

– De dro til området og det var mye vann, i tillegg hadde det gått et jordras like ved Grønsetgrenda, sier hun.

Videre skal rektoren ha fått informasjon om at det hadde gått et ras like ved oppvekstsenteret og at jord gravde seg seg under asfalten.

– Raset skal visstnok ha gått to kilometer sør for oppvekstsenteret. En buss hadde forsøkt å komme seg rundt i området, men veien var oversvømt. Dette var vel spesielt rundt Almli og Flora, og på grunn av rasfaren der, forklarer Rødde.

Det er usikkert om veien fra oppvekstsenteret og ned til Hegra er stengt.

Sikkerhet først

Flere foreldre skal allerede ha begynt å ta fri barna etter skolen onsdag. For sikkerheten til ansatte, elever og barn ble det til slutt besluttet torsdag morgen at både skole og barnehage i området blir holdt stengt.

– Vi landet på sikkerhet for våre ansatte og elever. Det handler også om at foreldre skal hente barna, og vi vet ikke hvordan det vil være her på det tidspunktet, sier Rødde.

Barnehagen skal ha holdt åpent fra morgenen, men her måtte foreldre komme og hente sine lovende.

– De måtte bare komme og hente barna, vi tar ingen sjanser i dag, forklarer rektoren.

Håper det gir seg snart 

Nå håper Rødde at situasjonen roer seg utover dagen, slik at skolen kan holde åpent igjen fredag.

– Det kom litt brått på oss, men lærerne forsøker nå å få til et alternativt opplegg frem til vi kan åpne. Selv har jeg ikke vært oppover for å se, men rådene tilsier at det er lurt av oss å holde stengt i dag, sier hun.

Ved Gressethgrensa skal elva for øyeblikket gå helt opp til veien.

– Det er mange år siden vi måtte stengt på grunn av uvær, men for noen år siden gikk det et ras og da valgte vi også å stenge. Nå forsøker vi å se an hvordan det blir utover dagen og kvelden, forklarer Rødde videre.