Hegra Sparebanks Skiskytterskole er for barn som er født i 2011 eller tidligere, og som har lyst til å prøve ut skiskyting. Målsetningen er å gi flest mulig barn og unge tilbud om å drive med skiskyting i et trygt og sosialt miljø.

- Vi har sett en synkende tendens de siste årene, slik at jeg håper så mange som mulig møter opp, sier arrangementsansvarlig i Skatval skilag, Ketil Lie.

Skiskytterskolen på Klempen arrangeres tre kvelder: Nå på torsdag, onsdag 27. oktober, og onsdag 3. november. Arrangementet starter klokken 18.00.

Fokus på sikkerhet

På skiskytterskolen vil man få grunnleggende innføring i skiskyting som idrett, skyteteknikk, sikker våpenbehandling, og sikkerhet på og utenfor standplass.

- Våpenopplæring er en vesentlig del av denne idretten, og vi har et veldig stort fokus på sikkerhet. Det er en av forutsetningene for å begynne med skiskyting. Vi har ingen rom for uhell, derfor må vi stille noen strenge krav, sier Lie.

Foresatte vil parallelt med skiskytterskolen få en innføring i sikkerhet, våpenstell, hvordan man opptrer på standplass, samt hvilke gjøremål foresatte kan bidra med i forbindelse med treninger og konkurranser.

- Skiskytterskolen er ikke bare for skatvalinger, alle i kommunen er velkomne. De som vil fortsette med skiskyting etter disse tre kveldene, står fritt til å melde seg inn i Skatval skilag, sier Lie.