Lånke IL søker kommunal garanti i form av simpel kausjon for et lån i Hegra Sparebank på inntil kr. 5.476.345,- i forbindelse med rehabilitering av kunstgressbane, og etablering av ny kunstgressbane på eksisterende gressbane på Lånke stadion.

Lånke IL har vært i dialog med Hegra Sparebank om lån med en nedbetalingsplan på ti år. Hegra Sparebank er positiv, men krever en kommunal lånegaranti for å kunne innvilge lånet. Dette spørsmålet skal behandles i Komite kultur, næring og miljø på onsdag og i formannskapet torsdag.

Etter behandling i Stjørdal kommune skal saken videresendes til Fylkesmannen som skal komme med sitt vedtak. Et eventuelt positivt vedtak fra Stjørdal kommune om innvilgelse av simpel kausjon til Lånke IL, er derfor ikke å anse som godkjent før Fylkesmannen har gitt sitt svar tilbake til kommunen.

Lånke stadion bedre kjent som Tønsåsen omfatter klubbhus, gressbane og kunstgressbane. Anlegget er i bruk gjennom hele året ved at det er kunstig belysning og brøyting av bane på vinteren. Banen brukes av Lånke IL og Lånke skole. Tidligere i år ble det gamle kunstgresset fra 2007 byttet ut med nytt kunstgress. Nå ønsker klubben å opprette enda en kunstgressbane på eksisterende gressbane på Lånke stadion. Den nye banen blir ikke vinterbrøytet. Begge banene bygges etter normen til Norges Fotballforbund vedrørende oppsamling av gummigranulat og fangrister og kummer med filter som vil monteres ved adkomst og utgang.