-          Vi er svært godt fornøyd med de utøverne vi har klart å samle i Selbu disse dagene, sier prorgramansvarlig Øivind Farmen som selv skal delta aktivt. Han får selskap av Sverige Cultband som kommer til Selbu for første gang; P.A. Røstads orkester; Sigmund Sæther som skapte stor forventninger under åpningen av Norsk Fjernsynsmuseum i Sjøbygda 27. mai; Håvard Svendsrud, Flukt og Roar Engelberg for å nevne noen.

Sveriges Cultband er en frisk gjeng som startet i 1997 og har markert seg som et riktig festband. Bandet er kjennetegnet som utøvere av «Gla’musikk» fra den skandinaviske folkemusikken som friskt blandes med innslag av bl.a. irlandsk musikk og country. Og i tillegg til sine musikalske kvaliteter er Sveriges Cultband også viden kjent for sin meget livlige sceneopptreden.

Vi kan nevne at Kjell Andersson er et velkjent navn i trekkspill- og folkemusikkretser. To ganger er han blitt kåret av publikum til den meste populære trekkspilleren på den store trekkspillfestivalen i Ransäter i Sverige. Det har ingen andre oppnådd.

Sveriges Cultband har også representert Sverge både på Norsk Høstfest i Minot, Dakota og Klondykefestivalen i Edmonton, Canada.

-          Vi er svært glade for at Sveriges Cultband tar turen til Selbu, sier Øivind Farmen som minner om konserten på Camp Eggen lørdag kl. 12.30 der unge talenter presenterer seg. Kl. 15.00 er det klart for konsert i teltet utenfor Selbusjøen Hotell & Gjestegård.

- Vi legger vekt på å lage tilbud for alle. Det er egne konserter spesielt rettet mot barn. Og vi har andre konserter for et mer voksent publikum. Alle konsertene er åpne for alle, men musikken er mer rettet mot ulike aldersgrupper. Presentasjonsformen er tilpasset publikum, sier Øivind Farmen:

Både fredag og lørdag kveld er det dans fra to scener. Dansen både fredag og lørdag kveld blir helt spesielle opplevelser med en lang rekke utøvere i en kombinasjon mellom amatører og profesjonelle.

Festivalen avsluttes søndag formiddag med «gammeldansbrunsj» på Selbusjøen Gjestegård med mat og live musikk. Da får danseskoene hvile etter heftig bruk gjennom to lange kvelder. Øivind Farmen innrømmer at det har vært et ganske møysommelig arbeid å sette sammen programmet:

- Her skal vi som arrangører ta mange hensyn med tanke på bredde og kvalitet. Jeg er godt fornøyd med musikerne vi har fått med oss. Selbu har en god klang når vi er på jakt etter utøvere. Publikum kan glede seg til ei innholdsrik helg, lover Farmen.