- Det første jeg tenkte da jeg så bålet var "hvilken idiot har tent et bål under en gran". Jeg prøvde å slukke det, men det gikk ikke. Jeg ringte brannvesenet samme dag og ga de koordinatene, sier Udo til Stjørdals-Nytt.

Hun går ofte turer med hunden i området, og dagene etter returnerte hun flere ganger tilbake til restene av bålet for å kontrollere stedet. Da hun en dag kom tilbake til restene hadde det blitt slukket.

- Jeg vet ikke om det er brannvesenet som har vært ute med motorsag og spade, men jeg går ut ifra det, sier hun.

Etter hendelsen gikk Udo til Facebook-gruppa «Hva skjer i Malvik» for å gjøre folk mer bevisst på farene ved bålbrenning.

- Tenk dere flere ganger om, hvor og hvis dere skal lage bål i marka. Det er mer tørt enn man kan tro. Dere kan se hvor fort brannen sprer seg, skriver hun på innlegget hvor hun la til bilder av bålet.

Ansvarlig for eget bål

Brannsjef i Værnesregionen brann- og redningstjeneste, Bjørn Rønning, kommer med en tydelig beskjed når det gjelder regnene tilknyttet bålbrenning.

- Lovverket er klar på det; hvis man gjør opp ild så er den enkelte ansvarlig for det man gjør. Man har ikke lov til å forlate det før man er helt sikker på at det er slukket. Hvis man allikevel forlater det, kan politiet opprette sak mot vedkommende og straffeforfølge med bøter, sier Rønning.

Brannsjefen kommer også med råd for hva man skal gjøre hvis man ender opp med å finne et forlatt bål.

- Prøv å begrens bålet. Får man til å slukke det selv så skal man gjøre det, men hvis ikke må de varsle brannvesenet så vi kommer og slukker det.