Etter nedleggelse og oppsigelse i oljebransjen i 2017, etablerte Tore Sandstå Prosjekt og Konstruksjons Service AS, bedre kjent som PKS. Firmaet var en hobbyvirksomhet i tillegg til annen fast jobb i Trondheim. For drøyt et år siden bestemte han seg for å satse og PKS gikk fra å være en hobbyvirksomhet til en fulltidsjobb.

- Det har gått over all forventning og det har blitt klart at dette er et ønsket tilbud.

Han forteller at til å begynne med gikk det litt trått å få kunder i Stjørdal, men at de hele veien har hatt gode kunder i kommunens omegn.

- Tidligere har kundene våre kommet fra Trondheim, Malvik og Selbu, men det har løsnet og vi begynner å få en del lokale kunder her i Stjørdal også. Det setter vi selvfølgelig stor pris på. Nå ønsker vi å nå ut til enda flere kunder utenfor kommunen og vender blikket mot Frosta, Levanger og Meråker. Det er et område vi ikke har vært så mye i, smiler han.

Det er byggingeniørene Jørn Ulvik (t.v.) og Håvard Grendal som nå har blitt en del av PKS.

Økende mengde oppdrag

Siden han begynte for drøyt tre år siden har han rukket å runde til sammen 86 prosjekter. Han begynte med åtte oppdrag i 2017 og avsluttet 2020 med hele 48. Og den positive trenden fortsetter; Sandstå kan vise til en stadig økende oppdragsmengde i 2021.

- Så langt i år har vi 31 prosjekter, men jeg regner med at vi kommer til å ligge opp under hundre prosjekter innen året er omme. Det inkluderer så klart noen småprosjekter, men vi gjør alt fra små tilbygg til store eneboliger.

Tjenestene PKS leverer går i hovedsak ut på å prosjektere og designe hus, hytter og garasjer, samt å utarbeide byggesøknader.

- Vi har sentral godkjenning i tiltaksklasse 1, noe som betyr at vi har forhåndsgodkjennelse fra kommunen til å utføre denne type oppdrag.

Sandstå innrømmer at han ikke hadde sett for seg at firmaet tjenester skulle bli så ettertraktet.

- Det var jo en sjanse jeg tok når jeg sa opp jobben og startet for meg selv, men jeg hadde ikke sett for meg dette. Jeg hadde aldri trodd at jeg måtte ansette folk for å få unna prosjekter, sier han.

Denne hytten er et av prosjektene PKS nå jobber med.

Vokste ut av lokalene

Det var tidligere i år han så seg nødt til å utvide staben med to ekstra ansatte. I tillegg til ekstra arbeidskraft, setter Sandstå pris på det sosiale.

- Begge mine ansatte er byggingeniører med fagbrev, så det er veldig kompetente folk. Det er greit å ha med seg noen som har erfaring fra håndverkeryrket; de har med seg ekstra praktisk erfaring som kommer godt med i prosjekteringen.

Nå er bedriften i ferd med å vokse seg ut av lokalene.

- Vi vurderer å utvide litt og få større kontorlokaler. Det er ganske trangt, og selv om vi har doblet størrelsen på kontor siden i fjor, så har det nå blitt for lite. Vi er allerede i dialog med Vennatrø Eiendom om utvidelse, avslutter han.