Stjørdals-Blink - Hødd 3-0 (5-3 sammenlagt)

Blink vant kampen 3-0 og kvalifiseringsoppgjøret endte dermed 5-3 sammenlagt. Det betyr at rødtrøyene spiller i OBOS-ligaen også i 2022.

- Jeg er stolt, lettet og nesten i sjokk. Dette betyr så mye for spillere, trenere og klubben. Det første jeg gjorde da dommeren blåste av kampen var å gi Bjarne(Kristoffersen) en klem. Dette er stort,  sier Blink-trener Tom Dent.

Aldri før har klubben spilt tre sesonger på rad på nest øverste nivå i norsk fotball.

- Vi har alltid fått høre at den andre sesongen er den vanskeligste. Nå har vi bygd et fundament som vi skal bygge videre på, fortsetter Dent, som mener laget gjennomførte en perfekt kamp.

- Dette er en lagseier og vi gjennomfører kampplanen ett hundre prosent, sier han.

Midtbanespiller Kjetil Holand Tøsse forteller om jubelscener i garderoben etter kampen.

- Nå er det mye glede og lettelse. Det er mange følelser som skal ut etter en tøff sesong på alle mulige måter. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Det er så deilig, sier Holand Tøsse.

- Vi slet litt i den første kampen, men på en skikkelig bane der det spilles ordentlig fotball, er vi bedre og det visste vi. Nå skal vi feire, sier Tøsse.

2-0 etter ti minutter

Robin Bjørnholm-Jatta sendte Blink i ledelsen etter tre minutter, etter at Blink hadde en corner. Scoringen var nærmest identisk med Blinks første scoring i det første oppgjøret mellom lagene.

Blink festet grepet om kampen og dominerte fullstendig innledningsvis.

Etter ti minutter satte Mats Lillebo, som var tilbake i startoppstillingen, inn 2-0 til Blink.

Scoringen kom etter at gjestene først hadde en corner, som endte med at Blink kunne kontre. Rødtrøyene kom til en avslutning som keeperen først reddet, men returen satte Lillebo i mål. 2-0 og drømmestart for hjemmelaget.

Hødd fikk sin første mulighet etter 16 minutter, og sjansen var gedigen. Etter et innlegg fra høyrekanten, kom Hødd til en avslutning inne i feltet som strøk stolpen og gikk utenfor.

Stjørdals-Blink var det klart beste laget i den første omgangen og ledet fortjent 2-0 til pause.

Lillebo tomålsscorer

Hødd løftet seg noe etter pause, og var farlige frempå et par ganger i starten av den andre omgangen, men Blink forsvarte seg godt.

Gjestene flyttet mye folk fremover på banen, som ga Blink gode overgangsmuligheter.

Et kvarter før slutt var det klart for Lillebo-show igjen.

Blink-spissen ble spilt gjennom i bakrom, og fra skrått hold banket han ballen i stolpen og i mål. En strålende prestasjon av toppscoreren, og 3-0 til Blink.

Etter 3-0-scoringen virket det som om Hødd hadde gitt opp, og Blink var nærmere 4-0 enn det gjestene var redusering.

Dermed er Stjørdals-Blink klare for en ny sesong i OBOS etter 5-3 sammenlagt mot Hødd.